NYHEDER 2009

Sidste nyt - man d. 1. juni af Lene Balje
Langtur Als Sund
Lørdag den 13. juni var det planen at de 11 deltagere på årets langtur skulle have roet fra Sønderborg til Augustenborg, men med dagens vindstyrke (12 - 15 m/s) blev plan B(eller var det C?) trukket op af skuffen. Det blev til en kort rotur mod syd i bølger og med en anden form for skibstrafik end vi er vant til. Vi fandt læ og en dejlig sandstrand, hvor vi bar bådene på land og tog et lille hvil i solskinnet. Herefter roede vi tilbage til Sønderborg, hvor vi læssede bådene på traileren, og kørte til Augustenborg havn, hvor vi igen satte bådene i vandet og roede den lille tur til en meget smukt beliggende Augustenborg Roklub. Et madhold var sendt i forvejen - og da bådene var landet hos roklubben, valgte vi at bruge resten af blæsevejrsdagen til hygge i klubhuset. Der blev spist, drukket og grinet det meste af aftenen, hvorefter roerne blev delt i 2 sovehold - et for de stille - og et for de snorkende - som så sov på hver sin etage.

Søndag var vejret helt anderledes. Stort set ingen vind. Så vi fik set nærmere på de lokale vande, samt aflagt Katholm et kort besøg. Vi kan konstatere, at farvandet omkring Als absolut er et besøg værd - og mon ikke vi kommer igen en anden gang? Flere af de lokale indbyggere har kigget nærmere på bådene fra Varde Roklub og nysgerrigt kommenteret det smukke håndværk. Tak til alle for en rigtig god langtursweekend.