NYHEDER 2009

Sidste nyt - ons d. 1. juli af Lene Balje
Langtur til Fanø
I weekenden den 4-5. juli lagde 8 roere fra broen ved klubben kl. 12.30 med kursen mod Fanø. Tidspunktet var planlagt, så vi kunne komme gennem Ho Bugt på bagsiden af højvandet og med en indbygget frokostpause i Janderup. Alt gik efter planen og vi kom fint ud i bugten - og gik ind i et, for mange, uvant bølgefarvand. Midt på eftermiddagen blev det temmelig overskyet og vi måtte sige farvel til solen og den gode sigtbarhed. Det betød dog ikke at vi ikke fik set de forskellige pejlemærker undervejs, så som Rødhætte, Kystsanasoriet, Stryhns Isbar, de 4 hvide mænd og endelig Fanø. Et par sæler gjorde os selskab undervejs og en af bådene blev noget overrasket over en pludselig opstået muslingebanke. Den optimistiske besætning på 4-eren troede at de kunne ro hurtigere end Fanøfærgen, men måtte sande at rigtige motorkræfter nogle gange slår rugbrødsmotorerne, så de måtte pænt vente før de kunne krydse sejlrenden og kort herefter gå ind i Fanø Havn og lægge til. Aftenen stod på restaurantbesøg på Havnekroen en lun sommeraften, efterfulgt af en gåtur i hovedgaden og et glas rødvin i Fanø Roklub, hvor vi overnattede. I øvrigt et rigtigt fint klubhus. Søndagen startede med et par stafettet op i byen efter morgenmad og forplejning til dagens tur. Herefter blev der sat et par nye bådhold og der blev pakket og klargjort til dagens start, som gik kl. 10.30. Denne gang var det jo så meningen, at vi skulle med højvandet ind i bugten og gøre nytte af strømmen indad i Varde Å så længe som muligt. Det lykkedes over alt forventning, så selvom vi havde en smule modvind (ca. 6 m/s) de første 20 km, skød vi en gennemsnitsfart på 8-9 km i timen. Vi fik nogle oplevelser undervejs, med hvordan man ror op i bovbølger fra diverse motorbåde, færger og containerskibe. 4-eren var tæt på at blive hægtet på et par fiskekroge ud for Hjerting. Efter Tarphagebroen gik vi i land og spiste vores madpakker og strakte ben. Herefter var vi jo igen i vores daglige - helt flade!! - og velkendte rofarvand. Så turen gik i tjuhej fart til Janderup (aldrig har vi passeret Djævleøen i sådan en fart - gpsen målte 14 km i timen). I Janderup stod den på kaffe, kager og chokolade, samt en enkelt udskiftning af en roer. Herefter gik turen direkte til roklubben, hvor vi kl. 16 og efter 72 km roning i alt, blev modtaget med kolde øl - sikken en overraskelse! Bådene blev vasket og tørret efter alle kunstens og roklubbenssmile regler. Tak til alle for en rigtig dejlig weekend.