NYHEDER 2010

Sidste nyt - tir d. 1. juni af Lene Balje
Langtur til Skovshoved
2 biler fyldt op med 10 roere og godt med bagage, på vej mod hovedstaden for at tilbringe en weekend i Skovshoved Roklub, hvilket vi har set frem til i snart 2 år. Vel ankomne til en total nybygget roklub med 18 indgange, pakkede vi ud, åbnede en flaske rødvin og fik en grundig briefing af Skovshoveds rochef Kate Skavin, som vi har roet Fyn Rundt sammen med, om vind og læforhold langs kysten, hvor DMI varslede vestvind hård 10-12 sek.m. Vi ville have ligget mere i læ af kysten, hvis det ikke var fordi at vinden var gået i sydvestsmile. Samt en briefing om lørdagens rute med de mange forskellige muligheder i Københavns Havn. Luftmadrasser blev pumpet, soveposer rullet ud og en enkelt ekstra flaske rødvin blev delt, inden vi hver især fandt det helt rigtige hjørne at overnatte i.
Lørdag: 4 stk. to-årers 8-bords inriggere blev gjort klar, madpakker smurt (heldigvis), holdene sat og så gik turen ind mod Københavns Havn. Blæst, bølger og besvær med at ligge - 4 på stribe - var de første udfordringer, herefter skulle vi så huske de forskellige forhindringer (som vi slet ikke kender fra Varde Å) så som: Terrorsikringer, HT busser på vand, militære områder, ensretninger, turbådenes rettigheder og øvrig skibstrafik samt forbudte områder og Konge Skibet, - jo Langtursstyrmandsbeviset blev støvet godt og grudigt af. Og hvad gør man midt i alle disse udfordringer, når naturen kalder og man skal? I sådan en stund oplever man roere forcerer en kajkant på over 2m, via et traktordæk, med en hastighed som ville chokkerer BS. Eller når en roer bliver så sulten, at kroppen nægter at ro inden man har fået sin madpakke efter 3 timers roning i stiv modvind? Jo, roning er skam grænseoverskridende.
Københavns kanaler blev udfordret, broer passeret, madpakkerne spist, chokoladen ligeligt fordelt og turen gik herefter mod Skovshoved igen. Den første del af hjemturen i medvind - vi gik op til 7 km i timen for - træsejl. Dog måtte vi igen bide tænderne sammen, på med regnfrakken og stramme grebet om årerne, for nu skulle vi ud at have en røvfuld af vind, da vi skulle krydse fra Lynetten og over mod Tuborg Havn, heldigvis en kort strækning i en stiv Pelikan, 18 sek./m iflg. loggen fra DMI, og herefter helt ind under land for at finde lidt læ for den kraftige sidevind langs kysten mod Skovshoved. Alt ialt i kategorien en spændende langtur smile. Lørdag aften var der bestilt bord på Skovshoved Kro, hvor Gourmetholdet, alias de trætte roere fra Varde, fik et fantastisk måltid inden luftmadrasser og soveposer igen blev besigtiget efter natmaden 01:30 - for der var jo nogle der havde øffet om at skulle tidlig ud at ro søndag smile. Søndag var eller blev vist til store hviledag smile 1000-Tak til Skovshoved for lån af hus og både - og tak til alle de dejlige rokammerater, som bidrog med deres gode humør til en fantastisk weekend i Hovedstaden.