NYHEDER 2012

Sidste nyt - tir d. 5. juni af Lene Balje
Langtur Ry - Randers
Vores venner fra Randers havde sidste år inviteret os med på weekend-langtur fra Ry via Tange til Randers – en rotur på 94 km, som nu lå foran os!
21 varderoere var tilmeldt turen i weekenden 1.-3. juni. 8 seniorroere, som havde planlagt at starte ud fredag samt 13 øvrige roere fra Varde og 7 roere fra Randers, som skulle starte ud lørdag morgen fra Ry. Desværre drillede vejret fredag, så seniorerne måtte have gang i plan B og starte ud fra Silkeborg i stedet. Ellers gik alt stort set efter planen. Tidlig op lørdag morgen, pakke de 4 medbragte 4-årers med alt vores udstyr, som udover det nødvendige med luftmadrasser, soveposer, tørt tøj og madpakker også indeholdt en del kager og andet guf. Blæsten som havde ”tørlagt” seniorerne fredag var lørdag morgen stilnet en del af. Dog måtte vi lægge lidt ekstra kræfter i trækket flere steder med modvind på Juls sø. Området ved Silkeborgsøerne må være noget af Danmarks allersmukkeste! Vi spiste madpakker i Silkeborg Roklub, hvor vi også nød solen på terrassen med den fine udsigt. Efter madpakkerne gik turen gennem slusen, som var en stor oplevelse – især for os, som ikke havde prøvet det før. Fra slusen fortsatte vi ud i åsystemet, som nu – udover en fornuftig temperatur og en del solstrejf - omgav os med læ, medstrøm og medvind (kan man ønske sig mere?). Først da vi nåede Tange sø blev vi igen mødt med noget modvind, men nu var målet nær, og vi vidste at de gode Randersfolk havde planlagt grillet dyreryg og nye kartofler, så vi kunne godt finde det sidste gear for at nå i mål. Og sikke et festmåltid! Vi mødtes med seniorroerne, som var ”landet” i Tange et par timer før os, og vi hyggede med lækkert mad og vin lige indtil vi segnede på de tætpakkede luftmadrasser i bådhallen i Tange Roklub. 28 roere på rad og række fyldt med en hel dags frisk luft, roning, gode historier, nye bekendtskaber, god mad og vin – så må der snorkes!!
Søndag morgen. Tidlig op igen og afsted. Nu startede dagen efter en kort rotur med at alle både (6 på stribe) skulle ”overbæres” ved Tangeværket. Efter en lille time med ompakning, vognkørsel, rutcheisætning – og en enkelt randersroers vandgang – var vi videre i Gudenåen. Og hvilken å! Skønne omgivelser og mere medstrøm og medvind. Vi var også selv med til at forskønne billedet, for hvad er flottere end 6 inriggere på stribe, fyldt med glade roere og det danske splitflag i agter på vej ned af åen? Igen en dag med frisk luft, roning, madpakker, kaffe-kage, roerhistorier og godmodige drillerier. Kl. 16 var alle både nået til målet ved Randers Roklub. Bådtraileren blev pakket og de trætte roere blev fordelt i bilerne, som nu kunne stævne mod Varde. Tak til ALLE for en rigtig god og oplevelsesrig weekend. Nu skal oplevelserne bearbejdes, og hvem ved? Måske der bliver en ny tur ud i det danske land igen næste år?

Anmeldelse af Randersturen af Krista Hansen:
En stor buket roser til alle jer der har været med til at arrangere turen til RY / Silkeborg / Randers. Det var en fornøjelse at deltage, for der var taget hånd om alting lige fra kørsel,til bespisning,og overnatning( som var noget af en oplevelse i sig selv : ) Gudenåen var en rigtig fin oplevelse så tak for det. Krista