LUK×

NYHEDER SIDSTE NYT

Nyere  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  Ældre
Sidste nyt - lør d. 1. august 2009 af Lene Balje
Kanindåb
12 kaniner mødte ind til dåben lørdag den 15. august. Efter klargøring med check af foderstand, helbredstilstand, klipning, barbering, nedkølning og generel forskønnelse, var kaninerne klar til indførelse i kong Neptuns rige - og kan herefter kalde sig for rigtige roere. Se billederne under billedarkiv.
Sidste nyt - lør d. 1. august 2009 af Lene Balje
Kaproning
Varde Roklub stiller med 4 hold til langdistancekaproningen i Ringkøbing den 22. august. Det er 2 4-ere og 2 2-ere. Holdlisterne kan ses på opslagstavlen i klubben.
Sidste nyt - lør d. 1. august 2009 af Lene Balje
Langdistance Ringkøbing
Sidste tilmeldingsfrist for deltagelse i langdistancekaproning i Ringkøbing den 22. august er onsdag den 5. august 09 - se opslag i klubben.
Sidste nyt - ons d. 1. juli 2009 af Lene Balje
Sea Challenge Fyn
Så nærmer vi os starten på dette års Sea Challenge. Vi læser vejrudsigten meget ofte, og kan her fredag morgen konstatere, at det ser meget fornuftigt ud. Vi er gået igang med at pakke solcreme og vableplaster - og vi glæder os. Vi arbejder på højtryk for at få fat i den rigtige teknik, så vi lige som sidste år vil skrive dagbog her på siden - så følg med - og send MEGET GERNE en hilsen til os under punktet \"Seachallenge Fyn \" nederst til venstre. Starten går i Svendborg søndag den 26.07. kl. 12 - og vi har fået lovning på et par gps\'er, så I kan følge os direkte på nettet minut for minut og se hvor vi er. Se http://etracking.dk/ - nærmere information følger, når vi har fået den nøjagtige instruktion i Svendborg. MEN allerførst skal vi lige passe \"Thors Hammer\" på Open Air, hvor vi skal lange massevis af øl over disken. Vi glæder os til det hele - og ser frem til at skrive om vores oplevelser - og få en hilsen fra digsmile Hilsen Henning, Alex, John, Karin og Lene
Sidste nyt - ons d. 1. juli 2009 af Lene Balje
Langtur til Fanø
I weekenden den 4-5. juli lagde 8 roere fra broen ved klubben kl. 12.30 med kursen mod Fanø. Tidspunktet var planlagt, så vi kunne komme gennem Ho Bugt på bagsiden af højvandet og med en indbygget frokostpause i Janderup. Alt gik efter planen og vi kom fint ud i bugten - og gik ind i et, for mange, uvant bølgefarvand. Midt på eftermiddagen blev det temmelig overskyet og vi måtte sige farvel til solen og den gode sigtbarhed. Det betød dog ikke at vi ikke fik set de forskellige pejlemærker undervejs, så som Rødhætte, Kystsanasoriet, Stryhns Isbar, de 4 hvide mænd og endelig Fanø. Et par sæler gjorde os selskab undervejs og en af bådene blev noget overrasket over en pludselig opstået muslingebanke. Den optimistiske besætning på 4-eren troede at de kunne ro hurtigere end Fanøfærgen, men måtte sande at rigtige motorkræfter nogle gange slår rugbrødsmotorerne, så de måtte pænt vente før de kunne krydse sejlrenden og kort herefter gå ind i Fanø Havn og lægge til. Aftenen stod på restaurantbesøg på Havnekroen en lun sommeraften, efterfulgt af en gåtur i hovedgaden og et glas rødvin i Fanø Roklub, hvor vi overnattede. I øvrigt et rigtigt fint klubhus. Søndagen startede med et par stafettet op i byen efter morgenmad og forplejning til dagens tur. Herefter blev der sat et par nye bådhold og der blev pakket og klargjort til dagens start, som gik kl. 10.30. Denne gang var det jo så meningen, at vi skulle med højvandet ind i bugten og gøre nytte af strømmen indad i Varde Å så længe som muligt. Det lykkedes over alt forventning, så selvom vi havde en smule modvind (ca. 6 m/s) de første 20 km, skød vi en gennemsnitsfart på 8-9 km i timen. Vi fik nogle oplevelser undervejs, med hvordan man ror op i bovbølger fra diverse motorbåde, færger og containerskibe. 4-eren var tæt på at blive hægtet på et par fiskekroge ud for Hjerting. Efter Tarphagebroen gik vi i land og spiste vores madpakker og strakte ben. Herefter var vi jo igen i vores daglige - helt flade!! - og velkendte rofarvand. Så turen gik i tjuhej fart til Janderup (aldrig har vi passeret Djævleøen i sådan en fart - gpsen målte 14 km i timen). I Janderup stod den på kaffe, kager og chokolade, samt en enkelt udskiftning af en roer. Herefter gik turen direkte til roklubben, hvor vi kl. 16 og efter 72 km roning i alt, blev modtaget med kolde øl - sikken en overraskelse! Bådene blev vasket og tørret efter alle kunstens og roklubbenssmile regler. Tak til alle for en rigtig dejlig weekend.
Sidste nyt - man d. 1. juni 2009 af Lene Balje
Langdistance København
Så kom langdistanceturneringen til København, nærmere betegnet Svanemølle Havn, hvor der ligger 4 københavnske roklubber på stribe, heriblandt roforeningen Kvik, som stod for dagens logistiske opgave. For første gang nogensinde var antallet af deltagende både over 50. Således var Vardes 4-er, hvis besætning denne gang bestod af Henning, John, Per, Karin og Lene tilmeldt i 10km åbent mix én af de 20 startende både i denne klasse. Vores placering blev en 9. plads efter en tur ud af Københavns havn og mod nord til Skovshoved i dejligt vejr med let vind (6-8 m/s)dog med sidebølger, som drillede os en smule. Det blev alt i alt til en rigtig god dag i København, hvor vi bl.a. fik besøg af Margit fra Skovshoved, som blot kom for at hilse på - hvilket var rigtig hyggeligt. Mon vi ses igen i Præstø? - ellers bliver næste gang i Ringkøbing - og vi glæder os allerede!
Sidste nyt - man d. 1. juni 2009 af Lene Balje
Langtur Als Sund
Lørdag den 13. juni var det planen at de 11 deltagere på årets langtur skulle have roet fra Sønderborg til Augustenborg, men med dagens vindstyrke (12 - 15 m/s) blev plan B(eller var det C?) trukket op af skuffen. Det blev til en kort rotur mod syd i bølger og med en anden form for skibstrafik end vi er vant til. Vi fandt læ og en dejlig sandstrand, hvor vi bar bådene på land og tog et lille hvil i solskinnet. Herefter roede vi tilbage til Sønderborg, hvor vi læssede bådene på traileren, og kørte til Augustenborg havn, hvor vi igen satte bådene i vandet og roede den lille tur til en meget smukt beliggende Augustenborg Roklub. Et madhold var sendt i forvejen - og da bådene var landet hos roklubben, valgte vi at bruge resten af blæsevejrsdagen til hygge i klubhuset. Der blev spist, drukket og grinet det meste af aftenen, hvorefter roerne blev delt i 2 sovehold - et for de stille - og et for de snorkende - som så sov på hver sin etage.

Søndag var vejret helt anderledes. Stort set ingen vind. Så vi fik set nærmere på de lokale vande, samt aflagt Katholm et kort besøg. Vi kan konstatere, at farvandet omkring Als absolut er et besøg værd - og mon ikke vi kommer igen en anden gang? Flere af de lokale indbyggere har kigget nærmere på bådene fra Varde Roklub og nysgerrigt kommenteret det smukke håndværk. Tak til alle for en rigtig god langtursweekend.
Sidste nyt - man d. 1. juni 2009 af Lene Balje
Langdistance Sønderborg
2. runde i langdistanceturneringen var henlagt til Sønderborg lørdag den 13. juni. Denne gang stillede vi med 2 hold. Den kendte 4'er og så en 2'er. I stærk nordvestenvind blev de 10 km forceret - og resultatet blev så hhv. en 6 pl. og en 17 pl. Pæne resultater i forhold til målsætningerne, men der er stadig plads til forbedringersmile Det var en god dyst og vores helt nye kaproer glæder sig allerede til næste runde! Efter kaproningen stødte 3 ekstra roere til - og vi fortsatte weekenden med en langtur i området.
Sidste nyt - man d. 1. juni 2009 af Lene Balje
Janderuptur
Onsdag aften samledes 22 roere for at ro en tur til Janderup og indtage de medbragte madpakker. 5 både og en enkelt kajak gik de ca. 9 km mod vest, og selvom himlen så lidt faretruende ud, undgik vi dog vand fra oven. Derimod forhindrede vestenvinden os i at gøre turen på under en timesmile Madpakken og en enkelt kop kaffe blev indtaget på pladsen bag \"Janderup Havn\" - og med fornøjelsen af en omgang lydighedstræning af hunde. Det har fået nogle i klubben til at overveje indførelsen af en ny rokomando: FØJ

Tak til alle for en dejlig roaften i juni.
Sidste nyt - fre d. 1. maj 2009 af Lene Balje
Langdistance Nakskov
Årets første langdistancekaproning startede lørdag den 30. maj i Nakskov. 5 varderoere drog afsted - og denne gang var det to debutanter på holdet. Holdet bestod således af: Gert, Lene, Per, John og Henning. Endnu engang kom en flot 7. plads i hus - og det var rigtig fint med sol og blæst(10 s/m)over Nakskov fjord. Tak for et par dejlige dage i Nakskov - hvor der kun findes særdeles venlige menneskersmile Vi glæder os til et gensyn i Sønderborg om 14 dage.
Sidste nyt - fre d. 1. maj 2009 af Lene Balje
Kr. Himmelfartslangtur
Så blev det torsdag den 21. maj - og vi er mange - både kaniner, gl. roere og instruktører som har glædet os til at skulle på langtur. Turen var planlagt til at gå til Myrtue - en tur på i alt 30 km. Det blev en lille smule anderledes, da vejrudsigten sagde torden sidst på eftermiddagen. Derfor blev det besluttet, at vende ved Tarphagebroen og ro til Janderup for at gå i land og spise frokost. Vejret var ellers helt perfekt fra dagens start, sol fra en næsten skyfri himmel og næsten ingen vind. Det blev en rigtig god dag - og blot en lille time efter alle 19 roere var kommet i land og materiellet var tørret og kørt på plads kom det første tordenskrald efterfulgt af en ordentlig ladning vand. Tak for en rigtig god tur til alle deltagere. Nu er roskolen slut for i år, og vi glæder os til at se alle på vores almindelige roaftener fremover.
Sidste nyt - fre d. 1. maj 2009 af Lene Balje
Jubilæum
Lørdag den 16. maj blev Varde Roklubs 70-års jubilæum afholdt. Rigtig mange var mødt op til receptionen. Der var både medlemmer, tidligere medlemmer, naboer og venner. I dagens anledning havde klubben investeret i et nyt splitflag med DFFR's logo. Mange af dagens gæster bidrog med kontante gaver til klubben - rigtig mange tak til alle! Det var en rigtig hyggelig dag og rart at se, at så mange har interesse i vores klub.
Sidste nyt - ons d. 1. april 2009 af Lene Balje
Roskolen
Vi siger rigtig hjertelig velkommen til vores nye kaniner i roskolen. Vi glæder os over at I gerne vil deltage i roklubbens aktiviteter og ser frem til mange sjove, udfordrende og svedige ture på vandet.
Sidste nyt - ons d. 1. april 2009 af Lene Balje
Standerhejsning
Så blev det endelig standerhejsningstid. Nu starter rosæsonen igen og rigtig mange har glædet sig i rigtig lang tid. Solen skinnede og et par bådhold blev sendt på vandet bl.a. Nereus - vores flotte røde gigbåd - som skulle prøves for allerførste gang. En rigtig fin frokost blev arrangeret af Jørgen L. og Krista og mange medlemmer - nye og gamle var mødt op på denne flotte forårsdag. Vi glæder os til den kommende aktivitet i roklubben.
Sidste nyt - ons d. 1. april 2009 af Lene Balje
Forårsrengøring
Rigtig mange medlemmer var mødt op for at klargøre hus og området til den kommende sæsson. Der blev arbejdet med vand og sæbe - plæneklipper, hakke, rive og saks. Bådvogne blev hejst ned fra loftet, årer hængt i åregraven og bådene sat på vogne. Et par roergometre blev deponeret - men du kan stadig nå en \"svedetur\" i en af de 2 ergometre som står tilbage i bådhallen. Der blev monteret lys på bådtrailer, sat ny flagline i standeren og meget mere. Tak til alle de frivillige - og NU kan det ikke vare længe, før vi skal på vandet igensmile