NYHEDER 2015

Sidste nyt - søn d. 2. august af John Balje
Langtur Langeland
af Karin K. Jensen
1000 tak til Langtursudvalget, Ida, Lene S.N. Lene B. samt til alle øvrige deltagere, Mogens, Merete, Gitte, Tage, Lone, Lars, Peter, Allan, Keld, Jytte, Rikke, Thomas, John, Karin for en dejlig og hyggelig klubtur til Langeland og det Sydfynske Øhav uge 31, 2015. Vi har haft 5 gode dage med regn, blæst og solskin i en skøn pærevælling, der gjorde planlægningen af roture til en prøvelse for vores Rotursudvalg (John, Lars, Allan og Tage). Det lykkedes om mandagen at få en flot tur op langs Langelands vestkyst – fra Rudkøbing til Lohals, med stort set fladt vand og kun let vind, mens bølger og kraftig vind 10 sek. meter huserede på østkysten. Tak til Rudkøbing Roklub for vejledning og lån af deres klubhus og bådebro. Vel ankomne til Lohals skyndte Lars, Allan og Ida sig og hoppe i Thetis igen, og mens de roede tilbage til Rudkøbing nød resten af holdet is og kaffe og solen på havnen i Lohals indtil bådtraileren ankom og skulle læsses. Ja vi fik da også rullet med nogle sten og imponeret nogle lohalsboere med vores historie om hvordan vi havde ”rundet Skagen” for at komme fra Varde til Lohals. Tak til Lone for taxi-kørsel af både roere og chauffører. Peter havde en hel egen tur, hvor han kom på både veje og afveje i sin rejse på jernhest fra Rudkøbing til Lohals og tilbage til Spodsbjerg. Tirsdag var en blæsevejrsdag og vinden i sydøst stadig jævn 10 sek.m umulig gjorde roning for nogen, og selvom rotursudvalget gjorde hvad de kunne, blev det ikke til roning den dag. I stedet gik turene til Valdemar Slot, Rudkøbing, Bagenkop og Langelandsfortet. Onsdag tog alle færgen til Ærø, hvor den stod på GRATIS bustur til Marstal (for nogen), slentretur i Marstal og Ærøskøbings gader, frokost, fadøl, is og jazz på havnen i Ærøskøbing - Jænne go’e sawer. Mogens, Merete og Gitte besøgte Brejninge midt på øen. Turudvalget (Lene, Lene, Ida og Lone) havde, da de planlagde turen, vist nok tænkt, at vi skulle ro til Ærø, men vejrsituationen taget i betragtning må vi prise os heldige, at vi kunne ta’ færgen i stedet. Torsdag stod John op kl. 6.30 for at tjekke vejrsituationen og mulige isætningssteder, og ved morgenmaden annoncerede han dagens rotur på Langelands østkyst, fra Botofte strand nord for Spodsbjerg til Østerhuse på højde med Lohals og retur. Turen op var fin med kun liiidt vand fra oven engang imellem, men hjemturen bød på modvind både til lands og til vands, da vinden igen havde rejst sig fra vest, og de fleste var godt tilfredse da Botofte og bådtraileren var i sigte igen. Tak til Peter for guidet cykeltur Spodsbjerg-Østerhuse t/r og Allan for udlån af cykel, så der kunne skiftes roer i Østerhuse. Vel hjemkommet til Varde med både og alle medlemmer i god behold ser vi frem til næste langtur til et ukendt rofarvand i Danmark.