NYHEDER 2016

Sidste nyt - lør d. 26. marts af John Balje
Kranprojekt
Varde Roklub har i en årrække efterspurgt og undersøgt mulighederne for at etablere en rampe eller en mindre svingkran til at sætte bådene i vandet med og få dem på land igen. Især seniorroerne 60+ som efterhånden udgør en stor del af klubben har efterspurgt den rigtige løsning. På grund af den kraftige strøm i åen faldt valget på etablering af en mindre svingkran. Tovholderne Jørgen Nielsen og Tage Stubkær har været krumtappen i hele projektet. Derudover har mange af klubbens medlemmer bidraget med deres arbejdskraft i etableringsfasen. Alle korttursstyrmænd skal gennemgå en instruktion i betjening af kranen som en del af styrmandsuddannelsen i Varde Roklub. Uddannelsen vil køre året igennem 2016 til alle styrmænd er fortrolige med opgaven. Opgaven er at kunne løfte bådene i og af vandet og udgå skader ved løftet. Se fotos i billedarkivet.