NYHEDER 2016

Sidste nyt - lør d. 28. maj af Lene Balje
Langtur til Struer Roklub
Af Rikke Winterskov
Fredag den 3. juni ved 19-tiden ankom 12 sultene roere, Finn, Rikke, Lars, Lone, Hedvig, Flemming, Karin, Henning, Lene B. Allan, Thomas, John, til Struer Roklub. Finn var grillmester til UG og der blev grillet og hygget til solen gik ned og i samlet flok fulgtes vi de 500 meter til vandrehjemmet og gik til køjs.
Lørdag morgen blev bådene taget af bådtraileren og klargjort af de morgenfriske. Alle mand nød morgenkaffen med skøn udsigt over et spejlblankt vand, der sjældent ses ved Limfjorden. Vi tog ud på det smukke vand iført 11 ens blå klubtrøjer - det så hammer godt ud og kursen var Venø, hvor vi passerede og hilste på 3 Struer inriggere som havde været på en tidlig morgenfrisk rotur.
I det fineste sommervejr og en dejlig brise krydsede vi færgen til Venø og der var flere både på det smukke vand, men plads var der jo nok af. Flere gange fik vi selskab af nysgerrige sæler der fulgte os på vej.
Under hele turen blev der tid til små stop på vandet, med tid til at dyppe tærende i det kølige vand, samt få sukkerdepoterne fyldt op. Til frokost gik vi ind til på stranden ved Gyldendal havn. Efter madpakkerne var spist blev ishuset afprøvet med succes, og efter en velfortjent siesta, roede vi ud igen. Næste pitstop døbte vi Ny-havn eller Handbjerg Marina som det korrekt hedder, en helt ny anlagt havn, flag og musik, masser af mennesker – sprit nye toiletter og det var tiltrængt.
Vi satte kursen mod vandtårnet i Struer og lige inden vi anede roklubben i det fjerne, fik sangen fra fodbold VM i 1986 et comeback smile - i form af, vi er røde vi er hvide, bl.a. som en hyldest til de roere som jo ikke har behov for solcreme smile
Sidst på eftermiddagen var vi tilbage ved roklubben i Struer og så snart alle både var på land kunne det ikke gå hurtigt nok med at komme i vandet med tøj og det hele på. Der var ikke tid til omklædning, bare afsted til en dejlig tiltrængt afkøling i vandet efter en flot, solbeskinnet og oplevelsesrig 40 km rotur på næsten 7 timer i 26 graders varme i et fantastisk flot rofarvand. Lars og Finn blev efterfølgende udnævnt til Langtursstyrmænd. Tak til Struer Roklub, aktivitetsudvalget og til Varde Roerne for en rigtig god oplevelse i det nordlige. En langtur til et 12-tal. Se de dejlige fotos i Billedarkivet.