NYHEDER 2016

Sidste nyt - man d. 10. oktober af John Balje
Silkeborgtur
Rotur på Silkeborgsøerne Lørdag d. 3. september 2016
I løbet af sommeren indløb en meget venlig invitation fra Silkeborg Roklub til at deltage i et stort stævne med mulighed for at ro på Gudenåen og Silkeborgsøerne. Deltagerne kunne vælge mellem distancer på henholdsvis 16 km, 23 km og 35 km. med start fra klubhuset i det centrale Silkeborg.
Der er tale om Danmarks absolut smukkeste rofarvand, så i alt 80 roere fra mange forskellige klubber havde tilmeldt sig ved fristens udløb. Fra Varde Roklub var vi 8 roere fra gruppen 60+, som mødte op med de største forventninger. Vi skulle tidligt op for at kunne deltage i fælles morgenkaffe og rundstykker, der blev serveret kl. 8,00. Bådene blev stillet til rådighed fra Silkeborg Roklub, og vi fik tildelt 1 fireårs- og 2 toårs inriggere hver med en lokal langtursstyrmand. Første stop på turen var en lokalitet kaldet Paradiset. Her besluttede vi at spise vores medbragte madpakker. Søen var spejlblank, himlen var blå, og vi befandt os midt i en fantastisk natur med et rigt fugleliv og udsigt til høje bakker beklædt med bøgetræer. Midt i denne unikke idyl dukkede en katamaranlignede motorbåd op. På ægte paparazzolignende facon var formålet med bådens tilstedeværelse at sørge for den fotografiske dokumentation på, at alle havde det godt og nød de smukke omgivelser.
Som en direkte følge af den gode stemning på den solbeskinnede badebro i Paradiset besluttede vi os for at udvide roturen til Julsø med direkte udsigt til tårnet på toppen af Himmelbjerget. Vi blev imidlertid overrasket af en pludselig opstået storm ledsaget af en kraftig regnbyge. Hjemturen mod Silkeborg blev præget af skumbelagte bølgetoppe og heftig modvind. På et øjeblik var vi alle våde indtil skindet. Et varmt bad og omklædning til tørt tøj bekom os alle godt. Webergrillen på balkonen i klubhuset kunne knap følge med, men pølserne smagte godt, og humøret var atter i top.
På vej hjem besøgte vi det feriekollektiv, som Tages familie ejer lidt udenfor Silkeborg. Vi hørte historien om Tages bedstefar, som skabte forudsætningen for stedet, og vi fik lejlighed til at opleve et sandt ferie eldorado. På forunderlig vis fremtryllede Tage tilmed en kop kaffe, som vi nød på terrassen. Tak til Tage for den ekstra sløjfe på en vellykket tur.
Hvis turen bliver arrangeret igen til næste år, vil der formentlig og forhåbentlig være en massiv deltagelse fra Varde Roklub.
Merete og Mogens
ps. husk at se fotos fra turen i billedarkivet.