LUK×

NYHEDER SIDSTE NYT

Nyere  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  Ældre
Sidste nyt - tir d. 6. august 2013 af Ida Mathiasen
Bornholm langtur
Efter vel overstået Open air, var 13 ro folk og en MADMOR kl. 11 søndag formiddag klar til 6 dages ro-udfordringer på Bornholm.
3 biler blev godt fyldt op og turen gik tværs over Danmark. Hen under aften blev 2 hytter indtaget, der blev aftalt ro ture med lokalguiden Geert, handlet og lavet mad.
Mandag morgen var logistikken klar til en ro tur fra Rønne til Nexø. Nogen roede alle km, nogen roede på skift, mens der blev kørt biler rundt på øen til skiftestederne - sørget for frokost m.m. En rigtig god start på ugen.
Tirsdag og onsdag legede vi turister på den smukke ø, og der blev set rigtig meget. F.eks. rundkirken Østerlars, Gudhjem (hvor der også blev indtaget en frokost i form af Bornholmske fiske specialiteter), Hammershus, løvehovederne, vandfald, Jons kapel, Ekkodalen, Svaneke (hvor vi naturligvis smagte den lokale øl).
Der er også nogen, som påstår de har set op til flere rundkirker, men der findes desværre ikke beviser på dette.
Onsdag eftermiddag var et hold på 4 ude og ride på Islandske heste, mens andre tog vandreturen Hammeren rundt.
Torsdag var vi igen på en skøn ro tur på skift. Desværre tillod vejret ikke vi roede rundt om Hammeren, men en rigtig dejlig ro dag.
Geert fra Bornholm var med os i båden de to ro dage, så vi blev guidet både hvad angår vejr, og ro farvand. Rigtig dejlig og mange tak for det.
Om aftenen sørgede madhold på skift for, at der blev handlet og lavet noget dejlig mad til 14 sultne folk, som hver aften landede i hytterne i Allinge.
Fredag kørte vi trætte og mættede af oplevelser tilbage til Varde.
Det er imponerende, at vi midt i sommerferien kan samle så mange ro folk til en ferietur, og selv om der skulle pakkes minimalistisk, havde alle sørget for at medbringe rummelighed, overbærenhed og masser af godt humør, så turen blev afviklet på en rigtig dejlig måde.
Tak til alle for en rigtig dejlig tur.

Se billeder fra Bornholmerturen i billedarkivet.
Sidste nyt - ons d. 24. juli 2013 af Lene Balje
Open Air
Så er vi igen nået til slutningen af juli måned - og det betyder Open Air i Varde, hvor vi stille med et hold frivillige til at passe baren Thors Hammer i Arnbjerg. På vedhæftede fil kan du se årets vagter med tidspunkter mv. Er du i tvivl om noget, så kontakt Lene B.
Når Open Air for har lukket og slukket for i år, drager et hold på 14 personer søndag mod Bornholm for at besøge Rønne Roklub og være turister på øen.

God arbejdslyst til alle!
Sidste nyt - søn d. 23. juni 2013 af Lene Balje
Langdistance Nakskov
Sidste udkald inden sommerferien. Turen gik til Nakskov med 8 kaproere og egen dommer. Allerede med start fra Varde fredag kl. 17. Der er langt til Nakskov og der er også en færgetur undervejs. Vi gjorde dog, som vi altid gør: Hygger os i hinandens selvskab!
De flinke folk fra Nakskov sørgede for, at vi fik et sted at overnatte med vores luftmadrasser og soveposer - tak for det. Det der bekymrede os en smule var den krafige vind. Ville den lægge sig til lørdag, eller skulle vi, som vi plejer når vi er i Nakskov, kæmpe mod blæst og bølger?
Vinden lagde sig en smule, men alle vores 3 hold undgik ikke helt blæst og bølgeskvulp. Det gik rigtig fint for vores kaproningshold og nu kan vi holde kaproningssommerferie. På gensyn i Kolding sidst i august.
Sidste nyt - søn d. 23. juni 2013 af Lene Balje
Madpakketur
Sommer, varme, solskin og rotur. Sådan skal det være! Og derfor var der også et pænt fremmøde af glade roere tirsdag den 18. juni, hvor den ålige madpakketur til Janderup fandt sted. Vi roede ud til Janderup Ladeplads med vores madpakker, hvor vi spiste og hyggede os. Vi nød den varme og vindstille aften, inden vi roede hjem igen.
Sidste nyt - søn d. 23. juni 2013 af Lene Balje
Klubhuset 25 år
Tirsdag den 11. juni var det 25 år siden klubhuset for Varde Roklub blev indviet på Dr. Margrethesvej 17. Det blev markeret med kaffe og kage til de fremmødte. Jørgen Klemmensen, som har været i Varde Roklub både før, under og efter klubhusets fødsel, fortalte om klubbens historie, med speciel vægt på klubshusets tilbliven. Samme Jørgen Klemmensen blev ved leligheden udnævnt til æresmedlem i Varde Roklub. Det var en interessant aften. Tak til Jørgen for historien, tak til Tove for den fine, til lejligheden, forfattede sang (som blev sunget flere gange) og tak til alle kagebagerne.
Sidste nyt - lør d. 15. juni 2013 af Karin Kjær Jensen
Langtur Sønderborg-Nordborg Roklub
Logistikken var i orden, da 12 roere fra Varde Roklub den 8. juni drog mod Sønderborg. Mens kaproerne ræsede deres 10 km tog 5 roere afsted i Neptun på opdagelse sydom Als. 2 timer og 20 km senere var de tilbage i Sønderborg igen efter en tur i Høruphav. Efter lidt omrokering med bådene tog 2 4’ere afsted mod Nordborg Roklub, mens Lone og John fulgte efter i Anne-Mette’s bil, da Lone var færdig med dommertjansen. Ren luksus at få bagagen transporteret, så vi ikke behøvede at have den med i bådene 
Turen til Nordborg bød på smukt solskinsvejr, medium blæst og bølgeskvulp og passage af færgelejet mellem Ballebro og Hardeshøj. Da først vi drejede ind i Als fjord og nærmede os Dyvig og Nordborg Roklub stilnede vind og bølger af, himlen blev blå og omgivelserne åndede fred og idyl. Hennings forældre tog imod os på broen ved roklubben, og efter et dejligt bad gik turen mod Dyvig Kro, hvor John havde bestilt bord til 12. Efter aftensmaden fulgte is på kajen, Ida’s lækre kage, kaffe og et enkelt glas rødvin. Herefter hoppede Anne-Mette og Ruth i bilen og kørte vestpå, mens resten rykkede indenfor og kort efter fandt soveposen. Inden var der dog en vis diskussion af hvordan man definerer minimalistisk i forhold til roweekend. Rimer minimalistisk f.eks. på hovedpude?
Søndag morgen havde formanden bestilt morgenbrød hos den lokale købmand, og kl. 9.30 var Triton og Neptun på vej mod Sønderborg. Igen bød turen på lidt blæst, bølgeskvulp og passage af færgeleje. Efter et par timers roning landede vi atter i Sønderborg og Anja havde rundede de første 500 ud af årets mål på 1500 km.
Tak til alle roere, turarrangøren, logistikchefen og rochefen for en super dejlig weekend med højt humør og godt roselskab.
Sidste nyt - man d. 27. maj 2013 af Lene Balje
Langdistance Præstø
Første udgave af årets langdistanceturnering blev afviklet i Præstø. Endelig kom vi ud at ro i Præstøs farvand, da vejret denne gang var helt på roernes side. Vi havde 3 hold med, et i 10 km mix, et i 10 km kvinder og et i 25 km mix. Det resulterede i følgende placeringer: 10 km mix 9. plads (ud af 13) i tiden 57min43sek. 10 km kvinder 4 plads (ud af 6) i tiden 1time3min31sek. 25 km mix 5 plads (ud af 7) i tiden 2tim25min16sek. Alle roede det bedste de kunne og vi havde et par rigtig fine dage i Præstø.
Sidste nyt - søn d. 19. maj 2013 af Lene Balje
Roskole Langtur
Så er vi landet fra årets første langtur. Roskolelangturen! Alletiders dag med perfekt rovejr, roere i godt humør og rigelig med forplejning. Tak til alle deltagerne. Det var en udsøgt fornøjelse at ro sammen med jer - og at være sammen med jer. De nye roere som deltog i turen er nu frigivet til roning. Stemningsbilleder fra turen kan ses i billedarkivet. OG næste langtur, som foregår i fremmed rofarvand er allerede 8.-9. juni og alle er velkomne til at deltage - både nye og gamle. Tilmelding via opslag i klubben.
Sidste nyt - lør d. 18. maj 2013 af Lene Balje
Langturen søndag
Heldigvis ser vejrudsigten nu perfekt ud for vores roskolelangtur søndag den 19. maj. Det betyder, at vi mødes som aftalt i roklubben kl. 9.00 med madpakke, vand, evt. kaffe og påklædning efter vejret. Roturen går ud til Ho Bugt og tilbage med indlagte pauser undervejs. Du vil opleve hvad det vil sige at være på langtur og hvad roning er ud over de alm. roaftener. Husk solcreme! Vi glæder os alleredesmile
Sidste nyt - man d. 6. maj 2013 af John Balje
Flisehjælp
Kære medlem, vi skal bruge din hjælp til at lægge fliser omkring roklubben på torsdag kr. himmelfartsdag d. 9. maj. Vi er ca. halvvejs færdig, så vi vil gerne at du kunne afse 4 eller 8 timer på torsdag til dette fælles projekt. Jo flere vi er jo hurtigere er vi færdig. Vi har brug for både arbejdsmænd M/K samt køkkenpersonale til forplejning. Kontakt gerne Alex 29601685 eller Thomas 20858362 hvis der er spørgsmål.
Der vil naturligvis være gratis forplejning til deltagerne dagen igennem. Vi starter kl. 8.00 med morgenmad og frokost kl. 12.00 ca.
På forhånd tak til alle! ps. solen vil skinne næsten hele dagen.
Sidste nyt - søn d. 28. april 2013 af John Balje
Svømmeprøver
Onsdag d. 1. maj deltog 26 medlemmer i årets aflæggelse af svømmeprøver, hhv. 300m, 600m og enkelte 1000m iført badetøj. Samt iføre sig redningsvest og udføre redningsøvelsen, svømning mellem årer. En ny roer(Jesper) blev sendt til bunden for at udløse en redningsvest og måtte konstatere at den også fungerer på 3,80m vand.
Roere som ror uden for daglig rofarvand skal aflægge svømmeprøve hvert år, hvis man f.eks. deltager i langture, madpakketure, langdistance og lign. Bestýrelsen forventer at øvrige medlemmer aflægger svømmeprøve mindst hvert andet år. Hvis man er forhindret kan man aflægge prøven for en godkendt livredder og få en underskrift, som afleveres i klubben til Rochefen. Endvidere var der redningsøvelser og leg i havkajak. Aftenens trækplaster - udforskning af saunagusens forunderlige verden af dufte og virkningsgrader fortalt af Gusmester Lars med 27 års erfaring, som fik sveden frem på selv en garvet roformand, som dog blev klaret med en spand iskold vand. Og tak for kaffe et kagebord der var disket op med efter spabadet. Ialt en bred vifte af aktiviteter sådan en 1. maj aften, som medlemmerne altid kvitterer med, ved en stor og engageret deltagelse - tak fra Formand og Rochefen til alle.
Sidste nyt - tir d. 9. april 2013 af John Balje
Roskolen
Roklubben byder dig velkommen til prøveroning - i rigtige robåde Torsdag d. 25. april og tirsdag d. 30. april kl. 18:55 - ca. 21:00
I klubhuset Dr. Margrethesvej 17, Varde.
Roskolen kører 2 aftener i ugen, tirsdag og torsdag kl. 18:55-21:00
Du får 3 ture til at beslutte dig for at blive medlem.
Alle starter på samme niveau og »Alle kan lære at ro«
Vi kan tilbyde dig motion og udfordringer og et godt kammeratskab, så kom og bliv en del af det. Vi glæder os til at se dig d. 18. april i klubben! Eneste krav er at du skal kunne svømme.
Du er velkommen til at kontakte os på sms 22156431 eller 26256800 og høre mere. Vores mailadr.: varderoklub@mail.dk
Se vedhæftet brochure ved at klikke på den blå fil lige over billedet!
Venlig hilsen John og Henning i Varde Roklub

Sidste nyt - tor d. 28. marts 2013 af John Balje
Aktivitetsplan
Aktivitetsplanen for rosæsson 2013 kan du se eller udskrive ved at åbne filen (den lille blå clips over billedet). Der er mange turaktiviteter, kaproninger og events som du kan deltage i ud over de alm. roaftener mandag tirsdag og onsdag. Der ligger også papirudgaver i klubben. Endvidere kan du også åbne kalenderen her på siden og se f.eks bestyrelsesmøder og andet som ikke er på aktivitetsplanen. Husk også at gå på rokort og se spontane roture som du også selv kan oprette. Er der nogen som helst spørgsmål eller tvivl omkring aktiviterne så kontakt os på varderoklub@mail.dk eller sms på 22156431. Vi glæder os til at se dig i klubben og til at komme ud og få trukket i årnene og få nogle gode oplevelser sammen.
Sidste nyt - ons d. 27. marts 2013 af John Balje
Standerhejsning
Standerhejsning 2013 er lagt 14 dage tidligere end vi plejer, for at rosæsonen kan følge sommertiden, som jo starter den sidste søndag i marts. Høj blå himmel og dagstemperaturer omkring frysepunktet med en vind fra øst, så var det alligevel en hjertevarm oplevelse, at stå sammen med rovennerne efter en lang vinter og se standeren og Dannebrog stryge til tops til tonerne fra Kirstens klarinet. Formanden holdt tale, hvor Henning kom rundt om aktiviterne i klubben og bl.a. takkede alle der har bidraget med en indsats for klubben vinteren igennem og fremadrettet. En særlig tak til Lone og Ida for at køre rospinningsholdene og skabe vinteraktivitet i klubben. En 4-åres og en 2-åres inrigger blev klargjort og en kort tur til Øen og hjem markerede at rosæsonen for alvor er skudt i gang. Kirsten stod for både musikken og den fine frokost efterfølgende, så et stort tak fra bestyrelsen til dig. Alex har fået sponsoreret fliser fra RBR beton, så vi kan få ny belægning rundt om huset og lidt større terrasse. De gl. fliser genbruges til en ny trailerholdeplads.
Vel mødt til en ny rosæson - vi glæder os til at se dig igen!
Sidste nyt - lør d. 16. marts 2013 af John Balje
Forårsklargøring
Vi kalder det forårsklargøring og slår dermed normalt portene op til en ny sæson og dog, så var kong vinter over os, med et hvidt landskab, nu vel med sol, men en vind med en chillfaktor der får selv garvede roere til at klargøre roklubben for lukkede døre. Med 18 flittige roere er det en sand fornøjelse at være husforvalter og materialemester. Gulvtæppe og ergometre sat på loftet. Årene hentet på loftet, bådene yndefuldt løftet ned fra vinterdomisilet på hylderne. Opholdsstue og omklædingsrum rengjorte og endelig dagens overraskelse var et nyt lille træværk omkring affaldsbeholderen, monteret i frosthård jord af Søren og Alex, men det gav varmen, lyder meldingen.
Bestyrelsen takker de mange deltagere, som gjorde at vi klarede opgaven på et par timers effektiv indsats, som blev honoreret med morgenbrød og en frokost. Ps. uddendørs arealerne var snedækkede og må vente med en overhaling til det rigtige forår indfinder sig.