LUK×

NYHEDER SIDSTE NYT

Nyere  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  Ældre
Sidste nyt - lør d. 9. juni 2012 af Lene Balje
Langdistancekaproning
Langdistancekaproningen 2012 er skudt igang. Varde Roklub har p.t. deltaget i 2 runder. 1. runde i DSR i København, hvor vi havde en firer med. Vi opnåede en placering ca. midt i feltet på en dag med fantastisk vejr og næsten blikvand. En god og hyggelig start i hovedstaden. Næste runde, Århus – HM! Netop hjemvendt med en noget anderledes oplevelse. Blæst, bølger og vand indenbords – nok den største ro-udfordring vi hidtil har oplevet på langdistancekaproningerne. Men det slog ikke vores å-roere ud. Begge de 2 hold, denne gang toere, leverede en kraftfuld præstation og det blev til placeringer som hhv. nr. 6 og 11. Vi lader billederne fra turen tale for sig selv.
Sidste nyt - tir d. 5. juni 2012 af Lene Balje
Langtur Ry - Randers
Vores venner fra Randers havde sidste år inviteret os med på weekend-langtur fra Ry via Tange til Randers – en rotur på 94 km, som nu lå foran os!
21 varderoere var tilmeldt turen i weekenden 1.-3. juni. 8 seniorroere, som havde planlagt at starte ud fredag samt 13 øvrige roere fra Varde og 7 roere fra Randers, som skulle starte ud lørdag morgen fra Ry. Desværre drillede vejret fredag, så seniorerne måtte have gang i plan B og starte ud fra Silkeborg i stedet. Ellers gik alt stort set efter planen. Tidlig op lørdag morgen, pakke de 4 medbragte 4-årers med alt vores udstyr, som udover det nødvendige med luftmadrasser, soveposer, tørt tøj og madpakker også indeholdt en del kager og andet guf. Blæsten som havde ”tørlagt” seniorerne fredag var lørdag morgen stilnet en del af. Dog måtte vi lægge lidt ekstra kræfter i trækket flere steder med modvind på Juls sø. Området ved Silkeborgsøerne må være noget af Danmarks allersmukkeste! Vi spiste madpakker i Silkeborg Roklub, hvor vi også nød solen på terrassen med den fine udsigt. Efter madpakkerne gik turen gennem slusen, som var en stor oplevelse – især for os, som ikke havde prøvet det før. Fra slusen fortsatte vi ud i åsystemet, som nu – udover en fornuftig temperatur og en del solstrejf - omgav os med læ, medstrøm og medvind (kan man ønske sig mere?). Først da vi nåede Tange sø blev vi igen mødt med noget modvind, men nu var målet nær, og vi vidste at de gode Randersfolk havde planlagt grillet dyreryg og nye kartofler, så vi kunne godt finde det sidste gear for at nå i mål. Og sikke et festmåltid! Vi mødtes med seniorroerne, som var ”landet” i Tange et par timer før os, og vi hyggede med lækkert mad og vin lige indtil vi segnede på de tætpakkede luftmadrasser i bådhallen i Tange Roklub. 28 roere på rad og række fyldt med en hel dags frisk luft, roning, gode historier, nye bekendtskaber, god mad og vin – så må der snorkes!!
Søndag morgen. Tidlig op igen og afsted. Nu startede dagen efter en kort rotur med at alle både (6 på stribe) skulle ”overbæres” ved Tangeværket. Efter en lille time med ompakning, vognkørsel, rutcheisætning – og en enkelt randersroers vandgang – var vi videre i Gudenåen. Og hvilken å! Skønne omgivelser og mere medstrøm og medvind. Vi var også selv med til at forskønne billedet, for hvad er flottere end 6 inriggere på stribe, fyldt med glade roere og det danske splitflag i agter på vej ned af åen? Igen en dag med frisk luft, roning, madpakker, kaffe-kage, roerhistorier og godmodige drillerier. Kl. 16 var alle både nået til målet ved Randers Roklub. Bådtraileren blev pakket og de trætte roere blev fordelt i bilerne, som nu kunne stævne mod Varde. Tak til ALLE for en rigtig god og oplevelsesrig weekend. Nu skal oplevelserne bearbejdes, og hvem ved? Måske der bliver en ny tur ud i det danske land igen næste år?

Anmeldelse af Randersturen af Krista Hansen:
En stor buket roser til alle jer der har været med til at arrangere turen til RY / Silkeborg / Randers. Det var en fornøjelse at deltage, for der var taget hånd om alting lige fra kørsel,til bespisning,og overnatning( som var noget af en oplevelse i sig selv : ) Gudenåen var en rigtig fin oplevelse så tak for det. Krista
Sidste nyt - fre d. 11. maj 2012 af John Balje
Kanintur til Tarphage
2 nye roere havde meldt sig til kaninturen til Tarphage. Hvorfor var der ikke flere? svaret må forsvinde i vinden som blæste med 15 sek. meter fra nordvest. Er vi pivet - nej! vi er priviligeret at have en å med et så beskyttet rofarvand mht. vinden, at det uden fare kan lade sig gøre at ro sikkert. Vel skal der trækkes i årene udad, til gengæld fløj vi nærmest hjem. På Øen var der læ og rundstykker til morgenkaffen. Efter hårdt slid vender vi ved middagstid foran Tarphagebroen som afgrænser vores daglige rofarvand og sætter kursen tilbage mod Janderup. Nu er du gennemblødt af sved og sidder i regntøj i solskin og skutter dig for vinden i 9 grader med madpakken. Vel - der var tændt op i bålhuset, så man kunne holde varmen, men ak, røgen kære venner, kan fordrive selv den sejeste roere smile men tak alligevel til Susanne J. 15 udtjente roere invaderede klubhuset midt på eftermiddagen og afsluttede turen med en velfortjent kop kaffe og hjemmebagt kage.
Sidste nyt - søn d. 29. april 2012 af John Balje
Svømmeprøver i Oksbøl
Svømmeprøver i Oksbøl Idrætscenters svømmehal onsdag d. 2. maj kl. 20.00 - 21.30 - tak til livredder Lars for en hyggelig aften.
Alle der skal med på klubbens ture, kaproringer eller langture i 2012 samt nye roere skal aflægge svømmeprøve hvert år.
32 roere var mødt op til 300 eller 600m svømmeprøve samt iføring af redningsvest på dybt vand, svømning mellem årer, saunagus med duft - nåee nej det hører vist ikke med til kravenesmile Ligeledes blev der øvet kæntrings- og redningsøvelser i havkajak - så var der også lidt underholdning til dem der havde valgt kaffe og kage i stedet.
Mange mange tak for den store opbakning til at højne sikkerheden i Varde Roklub ved jeres deltagelse og gøre det til en hyggelig om end lidt våd aften - nu mangler vi så lige at få en svømmeerklæring fra de sidste der ikke havde mulighed for at deltage!
vh. Rochefen.
Sidste nyt - tor d. 12. april 2012 af John Balje
Roskolen 2012
Roskolen 2012 blev en lidt atypisk roskole, da vi normalt har 12-15 nye roere stående klar på første roskoleaften. I år var tallet 4. Gennem roskoleforløbet er der så tilstødt og afgået roere, hvilket har mundet ud i at vi nu har 7 nye roere, som dog ikke er frigivet endnu, men det lover godt. Instruktørerne har haft mere fokustid på rotaget hos den enkelte roer, hvilket på sigt vil give pote.
Anja, Rune, Helle, Dorthe, Marianne, Jens og Eva, Bestyrelsen byder jer alle velkommen i Varde Roklub.

Nåede du ikke at komme med i roskolen i år, så se under fanen - Bliv medlem - Se også vedhæftet fil med udklip fra Varde Ugeavis - blå clips over billedet. Du kan altid kontakte os på 22156431.

Sidste nyt - man d. 9. april 2012 af Lene Balje
Tekniktræningskursus
Hvordan gør vi egentlig det, som vi gør rigtig meget? – Ror!
Det fik vi svar på i et par af påskedagene i Århus. 10 personer havde tilmeldt sig tekniktræningskurset på Brabrand rostadion for at få kigget nærmere på deres rostil – og herefter rettet og justeret den til, så vi bliver bedre tekniske roere(og måske også lidt hurtigere, ved at udnytte vores ressourcer optimalt). Den første dag blev vi drillet lidt af en ekstra god (og kold) sidevind, men vi roede troligt 2 km frem og 2 km tilbage – igen og igen – samtidig med at motorbåden i perioder fulgte os med tilråb som: Søg vandet! – Langsom fremkørsel! – Brug benene! – Skiv åren tidligere! – osv. osv. Et par timer på vandet og herefter på land, hvor vi fik fremvist videosekvenser af vores roning. På andendagen var vi igen på vandet. Her var vandet fladere og vi fik nogle rigtig gode ture frem og tilbage med tilrettelser. Udover det rent rotekniske fik vi også et par rigtig gode dage med socialt samvær og erfaringsudvekslinger med alle de øvrige roere fra ”rundt omkring i landet”. Logistikken var i top og foderet var rigtig godt. Overnatningen var som den plejer, når vi kommer ud: På egen luftmadras i soveposen i gynmastiksalen på en nærliggende skole. Tak til Århus roklub som inviterede os med. Nu må vi hjem og øve. Hvis vi ikke ligefrem bliver medaljehåb ved diverse kaproninger bliver vi måske pænere roere at kigge påsmile
Se videoklip her: Roteknikvideo1 og Roteknikvideo2
Sidste nyt - tor d. 5. april 2012 af John Balje
Standerhejsning
Jagten på nye oplevelser og nye udfordringer samt krumtappen i klubben, det sociale samvær, er skudt i gang med standerhejsningen 2012. Hvad vil den nye sæson bringe og berige os med? Hvad vil udfordringerne være? Den første udfordring denne søndag i april var vejret. Kølig blæst, og lidt regn og slud kunne dog ikke forhindre de mange roere og påhæng i at møde op til standerhejsningen. Standeren blev hejst – splitflaget ligeså, mens de ca. 30 fremmødte skuttede sig i læ af klubhuset - syngende: Der er ingenting, der maner, som et flag der går til top ....! Formanden holdt tale, hvor han bl.a. benyttede lejligheden til at takke de mange som synligt eller usynligt er med til at gøre en forskel og løfte klubben til et højt aktivitetsniveau og et dejligt sted at tilbringe sin fritid blandt rovennerne. Herefter blev 2 stk. 4-årers søsat med 10 frivillige præmiere-roere, som roede en tur til Øen, hvor solen tittede frem flere gange, og der var bred enighed om, at lykkeendofinerne så småt indfandt sig. Vinterens rospinning gjorde, at vi følte os fuldstændig fit for fight til den nye sæson.
Hjemme i klubhuset fremtryllede Kirsten, Jørgen og Lis fra onsdagsholdet en fantastisk frokost til alle de fremmødte. Varde Roklubs rosæsson nr. 73 er nu skudt i gang – Vel Roet!
Sidste nyt - man d. 26. marts 2012 af Lene Balje
Forårsklargøring
Forårsklargøring! Der må ydes før der kan nydes, når der går forår i roklubben – og det gjorde der søndag den 25. marts 2012 kl. 9:01. Der blev indtaget morgenkaffe, flyttet, rullet, fejet, vasket, renset, støvsuget, raspet, slebet, monteret, klippet, skuffet, gravet, svedt, hentet forsyninger og meget, meget mere - Pyha! Næsten halvdelen af klubbens medlemmer var mødt op, så der var rigtig mange hænder til arbejdet og dermed var opgaverne løst ved 12-tiden, hvor frokostbordet stod klar til de flittige roere. Roklubben melder rosæsson 2012 klar til start fra søndag den 1. april - Standerhejsning. Bestyrelsen sender de varmest hilsner og tak til alle de roere som deltog i klargøringen. Den opbakning bestyrelsen får til sine arrangementer, gør at det er en fornøjelse for dem at lave frivilligt arbejde for og sammen med jer - Mange tak roere! Vi lader billederne tale for sig selv fra forårsklargøringsdagen - se billedarkiv.
Sidste nyt - tor d. 15. marts 2012 af John Balje
Korttursstyrmandskursus
Roklubben uddanner løbende korttursstyrmænd og 2012 er ingen undtagelse.
Et hold instruktører har i marts måned afholdt 2 teoriaftener med afsluttende prøve for de nye roere, hvor følgende medlemmer har gennemført teoridelen: Vibeke J. - Susanne H. - Kirsten S. - Ragna H. - Kasper L. - Carsten W. - Susanne J. - Benny S.
Nu gælder det så den praktiskedel som vil køre hen over foråret, sommeren og ind i efteråret, hvor roerne høster den nødvendige erfaring gennem den daglige roning, weekendroning og instruktion.
Sidste nyt - ons d. 7. marts 2012 af Lene Balje
8GP slut
Så blev vi færdige med 8 GP vintersæson 2011/12. Varde Roklub deltog med 3 hold i alle 5 kaproninger, og der er blevet svedt kraftigt i romaskinerne undervejs. Trofast træning – også når der har været frostgrader i hallen – og tændte roere på konkurrence afviklingsdagene, efterfulgt af ost- og vinsmagning samt højt humør(for nu er der lang tid til næste gang, selvom flere allerede nu taler om nye mål for næste sæson). På resultattavlen er vi flot repræsenteret: 8/70+ mix en samlet 2. plads. 8/35+ mix en samlet 3. plads og 4/35+ mix en samlet 5. plads. Tillykke med det Varderoere – Vel roet!
Sidste nyt - ons d. 29. februar 2012 af Lene Balje
Aktivitetsplan
Så er aktivitetsplanen for rosæsson 2012 på gaden. Aktivitetsplanen kan ses her på siden, som en vedhæftet blå clips ude til højre over robilledet - du kan åbne og evt. udskrive .pdf filen. Der vil også ligge papirudgaver i roklubben. Hold jævnligt øje med den elektroniske kalender her på siden, som løbende bliver opdatere med detaljer om aktiviteter. Sæt allerede nu kryds i din personlige kalender, så du kan være med på så mange ture og aktiviter som muligt. Vi glæder os til at skifte roergometrene ud med både af træ og komme ud på vandet igen.
Sidste nyt - tir d. 28. februar 2012 af Lene Balje
Vinsmagning
Vinsmagning i Varde Roklub er en årlig tilbagevendende begivenhed. Fredag den 24. februar havde vi fået Jesper, som er vinambassadør hos Skovgaard Vine (danmarks største vinhus) til at køre en tur til Varde med 8 udvalgte vine i bagagerummet og nogle store ballonvinglas så man rigtig får smagen og aromastofferne frem i vinen. Vi smagte således på vine fra mange forskellige lokaliteter i verden. Der var vine i forskellige prisklasser, lige fra Italiensk Champagne til knudevin, Australsk abevin og kænguruvin samt portvin naturligvis fra oprindelseslandet Portugal. Slagter Martin fra Mad med Mere havde leveret fade med tapas, så der var også var lidt til de sultne. Vinambassadør Jesper må have ramt plet med de vine han havde medbragt, for inden aftenen var ovre havde han en pæn ordre med hjem - og en del varderoere går nu og venter på levering af gode vine i kassevis!
Sidste nyt - søn d. 26. februar 2012 af Lene Balje
Spis sammen
Der var fuldt hus i roklubben fredag den 27. januar, hvor Bente og Finn lavede mad til alle 35 fremmødte personer. Frikadeller af forskellig slags og kartofler på samtlige måder. Et fantastisk måltid både for øjet og smagen. Hjemmelavet æbletærte blev serveret til kaffen. Vi giver dem karakteren 12! Fotografen var så betaget at alt omkring fotografering blev glemt i det gode selskab.
Vibeke Jørgensen fortale os alle om hendes oplevelser i Bolivia, hvor hun som udstationeret for Udenrigsministeriet har boet i hovedstaden La Paz i en årrække. Tusind tak for en spændende beretning.
Vi ses forhåbentligt igen til vinsmagningen sidst i februar.
Sidste nyt - lør d. 7. januar 2012 af John Balje
Rospinning
Rospinning - hvad er nu det? Et helt nyt tiltag inden for rosporten har set dagens lys og vi prøver at følge det op i Varde Roklub. Vi har haft Lone og Susanne H. på kursus for at hjembringe ny inspiration til vores ergometerroning. Rospinning er en struktureret motionsform, hvor et hold roere kører et roprogram igennem, i samme takt, til musik i forskellige kadancer i 25-60 min. - Ny forskning viser at musik til motion og træning øger motivationen. Samtidig roer vi i takt som ude i bådene, så man har holdfølelsen af at vi er sammen om anstrengelserne.
Sidste nyt - man d. 21. november 2011 af John Balje
Rospinning
Rospinning - hvad er nu det? Et helt nyt tiltag inden for rosporten prøver vi at tage op i Varde Roklub. Vi har haft Lone og Susanne H. på kursus for at hjembringe ny inspiration til vores ergometerroning. Rospinning er en struktureret motionsform, hvor et hold roere kører et roprogram igennem, i samme takt, til musik i forskellige kadancer i 30-60 min. - hvilket gerne skulle afstedkomme sved på panden(SPP). SPP Roning - nyt udtryk i roklubben som vil fortsætte når vi skal på vandet i den nye rosæson 2012. Så på med rohandskerne og få din kondition bygget op her i vintersæsonen, så vi er klar til foråret.