LUK×

NYHEDER SIDSTE NYT

Nyere  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  Ældre
Sidste nyt - tor d. 28. juni 2018 af Lene Balje
Open Air
Vi nærmer os årets Open Air i Varde, og vi er med igen i år. Se info om hvem, hvor og hvornår på vedhæftede dokument. Det bliver spændende at se årets nye tiltag, se en masse gode mennesker og høre fed musik.
Sidste nyt - tir d. 12. juni 2018 af Lene Balje
Langtur til Fanø
1 – 2 – 3 – 4 år skulle der gå, inden det igen blev muligt at gennemføre den årlige planlagte langtur til Fanø. Med en vejrudsigt der sagde vindstille, letskyet og 25 grader, kunne det ikke blive mere optimalt. Otte roere roede fra Varde lørdag kl. 10 og i starten gik det stille og roligt ud af Varde Å i det velkendte daglige rofarvand. De seneste 6 uger har solen skinnet fra en skyfri himmel over Danmark uden den mindste dråbe vand. Det har betydet, at hestebremserne var særdeles tørstige, og vi stakkels svedige roere var udset som væskedepoter. Der blev klasket til højre og venstre, i luften og på hinanden, hvilket efterlod et sand ”bremsespor” i begge både. Heldigvis ville bremserne ikke med ud på åbent vand, så da vi var ude i Ho Bugt var vi dejlig fri for hestebremser og vi kunne holde pause og spise vores velfortjente madpakker.
Efter frokostpausen roede vi stille og roligt forbi Marbæk – Sjelborg – Hjerting – De hvide mænd – 3 borerigge og over nogle suspekte muslingebanker, inden vi roede ind til Esbjerg Roklub, hvor rochefen modtog os for at vi kunne læsse bådene med ”overnatningsbagage” inden de sidste 4 km rotur til Fanø. Det blev til en kort stræk ben pause efter fire timers roning, samt en lille kaffepause. Således læsset nu med fuld oppakning skulle vi blot de sidste få kilometer mod Fanø. Man må ikke genere fanøfærgen, når man skal krydse dens sejlrende! Derfor ventede vi med at ro ud i sejlrenden indtil færgen havde forladt havnen på Fanø. Hvad vi ikke var helt forberedt på var, at færgen laver nogle enorme bovbølger, så begge vores robåde måtte forsøge at komme gennem bølgerne på bedste vis. Den ene båd var lidt uheldig og fik således vand ind over rælingen og dermed en del vådt bagage. Heldigvis kunne luftmadras, sovepose osv nemt tørre i det dejlige vejr.
Velankommet til lystbådehavnen på Fanø, kunne vi konstatere at vi også her havde valgt den helt rigtige dag til turen. Der var et stort arrangement ”Vild med vand”, hvilket bl.a. betød at der var opstillet et stort øltelt på pladsen, hvor vi kunne købe velfortjente fadøl, bakskuld, is og meget mere. Efter landgang hyggede vi os gevaldigt, gik på kro og spiste dejlig aftensmad, sov på vores liggeunderlag og luftmadrasser inden det blev søndag, og hjemturen skulle påbegyndes. HM…. vejrudsigten sagde regn og måske med torden! Det er ikke rovejr – og hvor heldige var vi så lige, at rochefen tilbød at komme med bådtraileren og hente både og bagage. Ligeledes venlig var Gittes mand Søren, som også velvilligt troppede op for at hente nogle af os. Det blev altså til en køretur til Varde i stedet for en rotur, men….. det var der vist ikke nogen der havde noget imodsmile
Alt i alt en rigtig dejlig tur, og vi håber ikke at der skal gå fire år, inden det bliver muligt at gennemføre turen igen. Se fotos i billedarkivet.
Sidste nyt - tir d. 10. april 2018 af John Balje
Roskolen 2018
Velkommen til Roskolen 2018

Roskolen optager nye medlemmer hver
mandag og onsdag kl. 19.00 i hele maj måned, Dronning Margrethesvej 17, Varde

Vi er 3 eller 5 personer i hver robåd. Roning er en holdsport hvor vi forener det at have det sjovt og hyggeligt samtidig med at vi udøver en af de mest effektive motionsformer der findes - nemlig roning med årer, da vi konstant bruger rugbrødsmotoren ben, krop og arme som giver både styrke og kondition.

Kom ned i klubben og få 1 gratis prøvetur.

Efter roskolen i alt 8 aftener er der fællesroning hver mandag og onsdag aften samt hver onsdag formiddag kl. 9.00 hvor alle er velkommen.

Send en SMS på 22156431 eller 26256800

Du møder bare op i løbe- eller træningstøj. Du skal kunne svømme.
Sidste nyt - lør d. 31. marts 2018 af Lene Balje
Aktivitetsplan forår/sommer 2018
Glæd dig til igen at komme ud i frisk luft og ro på Varde Å. Se hvad der er af planlagte aktiviteter i vedhæftede aktivitetsplan for forår/sommer 2018 - og vi glæder os til at se såvel gamle roere som nye. Vel mødt til allesmile
Sidste nyt - lør d. 10. marts 2018 af Lene Balje
Travetur den 18. marts
Af forskellige årsager har vi ændret lidt i vinterplanen, og arrangementet søndag den 18. marts er konverteret til en dejlig travetur, som starter ved Myrthuegård kl. 13. Efter traveturen er der varm kaffe og kage. Mød op - tag manden eller konen med - og nyd den dejlige vestjyske natur med strand og skov. Tilmelding på rokort, så vi kan se, hvor meget kage vi skal bagesmile
Sidste nyt - tir d. 2. januar 2018 af John Balje
Aktivitetsplan vinter forår 2018
Glæd dig til det nye år. Vi har forskellige aktiviteter på planen i januar, februar og marts ind vi skyder rosæsonen i gang sidst i marts. Se mere på vinteraktivitetsplanen, som er vedhæftet her (se clips). Sæt kryds i kalenderen og kom og vær med. Tilmelding på rokort.
Sidste nyt - tir d. 2. januar 2018 af John Balje
Rospinning og Intervalroning
Godt nytår!
Vi fortsætter vintersæsonen i ergometre og ud over de kendte rospinningssessioner vil vi introducere en lidt anden form for intervaltræning med mere fokus på styrke og teknik. Troels vil instruere intervaltræningen, som varer ca. 40-45 min. Der vil således i den kommende sæson være følgende tider og instruktører:
Mandage kl. 18.20 - rospinning med Lene B.
Mandage kl. 19.00 - rospinning med Lene S.
Onsdage kl. 08.30 - rospinning med Merete
Onsdage kl. 09.10 - rospinning med Merete
Onsdage kl. 18.20 - rospinning med Lone
Onsdage kl. 19.00 - Intervaltræning med Troels
Se tider og tilmelding på www.rokort.dk
Sidste nyt - lør d. 25. november 2017 af Lene Balje
Aktivitetsplan 2018
Glæd dig til det nye år. Vi har forskellige aktiviteter på planen i januar, februar og marts. Se mere på vinteraktivitetsplanen, som er vedhæftet her (se clips). Sæt kryds i kalenderen og kom og vær med. Tilmelding på rokort.
Sidste nyt - fre d. 27. oktober 2017 af Lene Balje
Rospinning og Intervalroning starter uge 44
Roning i ergometre står for døren, og ud over de kendte rospinningssessioner vil vi introducere en lidt anden form for intervaltræning med mere fokus på styrke og teknik. Troels vil instruere intervaltræningen, som varer ca. 40-45 min. Der vil således i den kommende sæson være følgende tider og instruktører:
Mandage kl. 18.20 - rospinning med Lene B.
Mandage kl. 19.00 - rospinning med Lene S.
Onsdage kl. 08.30 - rospinning med Merete
Onsdage kl. 09.10 - rospinning med Merete
Onsdage kl. 18.20 - rospinning med Lone
Onsdage kl. 19.00 - Intervaltræning med Troels
Se tider og tilmelding på www.rokort.dk
Sidste nyt - søn d. 15. oktober 2017 af John Balje
Copenhagen Harbour Race
Varde Roklub deltog i den sidste af årets langdistancekaproninger i Københavns Havn - Copenhagen Harbour Race. Holdet bestod af Cox: Lene B. 1.Søren 2.John 3.Lars 4.Allan
Troels blev skadet i ugen inden og John hoppede ind på holdet. Holdet leverede en 12 plads i et særdeles skarp felt med mange deltagere som har kæmpet om DM tidligere på året i inriggere. Set i lyset af træningsindsatsen og ingen under 50 år var holdet tilfreds med at avancere en plads i forhold til sidste år selvom faktiske rotid var 24 sek. langsommere i år og banen var kortet 200m op.
Sidste nyt - søn d. 8. oktober 2017 af John Balje
Generalforsamling og Standerstrygning
Torsdag d. 26. Oktober 2017 - kl. 19.00

Dagorden vedhæftet
Sidste nyt - søn d. 8. oktober 2017 af John Balje
Løvfaldstur
Årets sidst fællestur Løvfaldsturen gik mod djævleøen og retur til Janderup ladeplads hvor der blev holdt frokost. Karlsgårde var ej muligt pga. vandstanden ved værket. Tre 2-åres deltog på turen med roerne Merete, Steen D. Gitte, Mogens, , Lene S. Henning, Jytte, Kjell og John. Peter stødt til frokosten ved ladepladsen. Vi var igen heldig med vejret. Se foto i billedarkiv.
Sidste nyt - søn d. 17. september 2017 af John Balje
Silkeborgtur
Lørdag d. 3. september gik turen til Silkeborg Roklub, som har søsat en fællesroning for landets roklubber som en årlig begivehed. 11 roere fra Varde Roklub deltog, Hedvig, Mogens, Bodil, Merete, Kjell, Henning, Søren, Benny, Flemming, Gitte, John. To 2-åres og en 4-åres blev fragtet på vores trailer til Silkeborg. Hedvig som stod for koordinering af turen, havde lavet en rigtig fin planlægning som led i sin langtursstyrmandsuddannelse. Vi kunne bl.a. parkere trailer og bil på p-pladsen lige ved siden af Roklubben. Efter morgenmaden var vi klar til at gå i bådene og vi havde valgt distancen til Himmelbjerget på 22 km. Vejret var helt perfekt til turen, svag vind og nogen sol. Efter landgang og indtagelse af madpakker ved foden af Himmelbjerget var vi klar til hjemturen. Vel ankommet i Silkeborg igen stod Silkeborg Roklub klar med grillmad til de trætte roere. Vi havde en rigtig dejlig tur og tak til Hedvig som nu kan betragte sig som langtursstyrmand - tillykke. Se fotos i billedarkiv
Sidste nyt - søn d. 17. september 2017 af John Balje
Malerarbejde af Klubhus
Malerarbejde udvendigt af klubhuset er påbegyndt og snart afsluttet. Der er ikke langt fra ord til handling når Søren kalder roerne sammen og på ca. 6 timer er klubhuset malet 2 gange - sådan. Det kan kun lade sig gøre ved at over halvdelen af klubbens medlemmer troppede op - samt en rigtig god planlægning med stiger, malergrej samt effektiv afdækning af fliser og lidt held med vejret. Mange 1000-tak til alle malerne. Vi mangler kun udhænget nu, da regnen har stoppet os smile
Sidste nyt - søn d. 13. august 2017 af Lene Balje
Sommerferielangtur til Roskilde
Endelig sommerferie med rovennerne!
Søndag i uge 31 gik turen mod Roskilde, hvor vi var 12 varderoere, som havde booket hytter på Roskilde Campingplads. Meningen var, at vi skulle hygge os sammen med socialt samvær, roture, cykelture og hvad vi ellers kunde finde på. Vejret var en venlig medspiller – sol, skyer og kun et par enkelte korte byger var på menuen - selv vinden var venlig mod os. Vi fik nogle dejlige roture i Roskilde Fjord. Mandag gik turen over fjorden fra campingpladsen og op mod en lille havn, Herslev Havn, hvor de 8 roere mødtes med cykelfolkene og indtog en velfortjent frokost. En lille hidsig regnvejrssky havde bestemt sig for at lukke sluserne op lige i frokostpausen, hvor alle havde mulighed for at finde ly i havnebygningen – fantastisk timing! Som det ses i fotoalbummet, så er det regnvejrsskyen, der er årsag til, at der øses inden afgang fra Herslev. Tirsdag gik turen til Jyllinge, hvor det igen var meningen at roerne skulle ramme frokostbordet samtidig med cykelfolket, som havde ekstra forplejning i cykelkurvene. Det lykkedes helt perfekt, og der blev lagt til blandt en masse sommerglade kajak- og badebørn i Jyllinge Havn. Tirsdag var der næsten havblik og dejligt sommervejr, så efter hjemturen var der dømt fællesbad i fjorden med venner og veninder. FÆLLES, var faktisk det helt store tema på turen. Der var ingen grænser for, hvad der blev gjort for fællesskabets skyld – og hvad fællesskabet havde af kommentarer til den eller dem, der et kort øjeblik ikke arbejdede for fællesskabetsmile
Onsdag morgen gik turen ind mod København, nærmere betegnet SAS Roklubben på Amager, hvor vi havde fået lov til at parkere bådtraileren og sætte vores både i vandet. Det fungerede bare, og vi brugte onsdagen til at ro rundt i Københavns havn – blandt turbåde, turistjoller og en masse andre motor- og sejlbåde. Der blev kigget nærmere på mange af Københavns seværdigheder –fra vand siden – hvor vi bl.a. kiggede nærmere på Operaen, Den Lille Havfrue, de smukke og til tider lidt snævre og trafikerede kanaler, hvor styrmanden havde ekstra travlt med kommandoer og roerne med forsigtig roning. Ved frokosttid blev der lagt til ved Papirøen, hvor de turkisfarvede roere fra Varde var at finde blandt alle øvrige turister og andet godtfolk, som alle blev tiltrukket af det multietniske spisearrangement, som findes der. Alt i alt en dejlig oplevelsesrig dag på vandet i det indre København. Ud på eftermiddagen blev bådtraileren igen pakket og både og mandskab vendte snuden imod Roskilde igen. Vel tilbage på Campingpladsen, blev den sidste aften brugt, ligesom de øvrige aftener, på at finde en god restaurant, hvor mad og fællesskab var i højsæde.
Torsdag stod det, helt som planlagt, på hjemtur. I regn og blæst kørte vi alle igen mod vestsmile
Tak til alle de dejlige mennesker, som deltog på turen og som arbejdede for - og hyggede sig med: FÆLLESSKABET!
Se fotos i billedarkiv