LUK×

NYHEDER SIDSTE NYT

Nyere  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  Ældre
Sidste nyt - søn d. 13. august 2017 af Lene Balje
Sommerferielangtur til Roskilde
Endelig sommerferie med rovennerne!
Søndag i uge 31 gik turen mod Roskilde, hvor vi var 12 varderoere, som havde booket hytter på Roskilde Campingplads. Meningen var, at vi skulle hygge os sammen med socialt samvær, roture, cykelture og hvad vi ellers kunde finde på. Vejret var en venlig medspiller – sol, skyer og kun et par enkelte korte byger var på menuen - selv vinden var venlig mod os. Vi fik nogle dejlige roture i Roskilde Fjord. Mandag gik turen over fjorden fra campingpladsen og op mod en lille havn, Herslev Havn, hvor de 8 roere mødtes med cykelfolkene og indtog en velfortjent frokost. En lille hidsig regnvejrssky havde bestemt sig for at lukke sluserne op lige i frokostpausen, hvor alle havde mulighed for at finde ly i havnebygningen – fantastisk timing! Som det ses i fotoalbummet, så er det regnvejrsskyen, der er årsag til, at der øses inden afgang fra Herslev. Tirsdag gik turen til Jyllinge, hvor det igen var meningen at roerne skulle ramme frokostbordet samtidig med cykelfolket, som havde ekstra forplejning i cykelkurvene. Det lykkedes helt perfekt, og der blev lagt til blandt en masse sommerglade kajak- og badebørn i Jyllinge Havn. Tirsdag var der næsten havblik og dejligt sommervejr, så efter hjemturen var der dømt fællesbad i fjorden med venner og veninder. FÆLLES, var faktisk det helt store tema på turen. Der var ingen grænser for, hvad der blev gjort for fællesskabets skyld – og hvad fællesskabet havde af kommentarer til den eller dem, der et kort øjeblik ikke arbejdede for fællesskabetsmile
Onsdag morgen gik turen ind mod København, nærmere betegnet SAS Roklubben på Amager, hvor vi havde fået lov til at parkere bådtraileren og sætte vores både i vandet. Det fungerede bare, og vi brugte onsdagen til at ro rundt i Københavns havn – blandt turbåde, turistjoller og en masse andre motor- og sejlbåde. Der blev kigget nærmere på mange af Københavns seværdigheder –fra vand siden – hvor vi bl.a. kiggede nærmere på Operaen, Den Lille Havfrue, de smukke og til tider lidt snævre og trafikerede kanaler, hvor styrmanden havde ekstra travlt med kommandoer og roerne med forsigtig roning. Ved frokosttid blev der lagt til ved Papirøen, hvor de turkisfarvede roere fra Varde var at finde blandt alle øvrige turister og andet godtfolk, som alle blev tiltrukket af det multietniske spisearrangement, som findes der. Alt i alt en dejlig oplevelsesrig dag på vandet i det indre København. Ud på eftermiddagen blev bådtraileren igen pakket og både og mandskab vendte snuden imod Roskilde igen. Vel tilbage på Campingpladsen, blev den sidste aften brugt, ligesom de øvrige aftener, på at finde en god restaurant, hvor mad og fællesskab var i højsæde.
Torsdag stod det, helt som planlagt, på hjemtur. I regn og blæst kørte vi alle igen mod vestsmile
Tak til alle de dejlige mennesker, som deltog på turen og som arbejdede for - og hyggede sig med: FÆLLESSKABET!
Se fotos i billedarkiv
Sidste nyt - ons d. 14. juni 2017 af John Balje
Sct. Hans aften i Roklubben
Fredag d. 23. juni Sct. Hans aften i Roklubben kl. 18 afholdtes traditionen tro sammen med familie og venner. I den anledning blev klubbens nye grill indviet og den fungerede til UG der var så stor tilslutning at vi måtte have en ekstra grill igang. Derudover havde et par medlemmer medbragt egne bålsteder og Lars Jensens brænde sponsorerede træ til bålstederne aftenen igennem. Vi siger tak til Lars og Lone for en trailerfuld brænde. Natten efter Sct. Hans havde vi indbrud i skuret og vores kære plæneklipper blev stjålet, hvilket er anmeldt til politiet. Udgiften hertil bliver desværre for klubbens egen regning da forsikringen ikke dækker mindre beløb. Bestyrelsen drøfter forebyggende muligheder på næste møde
Sidste nyt - søn d. 11. juni 2017 af John Balje
Madpakketur - Janderup Ladeplads
Madpakketur til Janderup Ladeplads den 14. juni kl. 17.30 som også inkluderer familien.
7 personer deltog i arrangementet og vi havde en hyggelig aften på ladepladsen og en god og kontant rotur ud og hjem i et lidt opskruet tempo smile Æ skiv havde tur samme dag med passagerer til spisning på Ladepladsen.
Sidste nyt - tor d. 25. maj 2017 af John Balje
Klubtur - Karlsgårde
Kr. himmelfartsdag bruges traditionelt i Varde Roklub til en rystesammen klubtur med vores nye roere som skal ud og prøve kræfter med naturens elementer. Derfor stod 11 friske roere klar kl. 9.00 med smurte madpakker og smurt ind i sololie. Solen, vinden og modstrømmen gav de første udfordringer på vej op ad åen til Karlsgårde. De nye roere, Frank, Jesper og Steen sugede indtrykkene og erfaringerne til sig for det kræver sin styrmand at kunne agere i 180 graders hårnålesving og snævre passager i 2-åres og især 4-åres både. Efter ca. 2 timers hårdt slid nåede vi målet. Modtagelseskomiteen som var på cykel - Lene B. og Peter stod klar med kamera da vi anløb broen ved Karlsgårdeværket. Flemming gav en kort briefing om Værket. Madpakken blev indtaget ved plateauet ved Karlsgårde Sø med en fantastisk udsigt over hele søen. Der blev bl.a. indtaget Rittersport for at holde formen. Hjemturen blev gennemført på ca. 5 kvarter. Hele 3 isfugle blev observeret. Jesper og Frank blev frigivet som roere efter at have gennemført roskolen og udvist godt sømandsskab på turen. Tak til Jer alle hver især for at bidrage til at turen blev en god oplevelse. Se billedarkiv.
Sidste nyt - man d. 8. maj 2017 af Lene Balje
Klubtur til Silkeborg
En flot og god oplevelse var det for de der fra Varde Roklub deltog sidste år. Derfor planlægges turen igen i år, lørdag d. 2. sep. Vi tager fra Varde Roklub ca. kl. 7, medbringende egne både og forventes hjemme, efter indtagelse god grill mad ved Søerne, ca. kl. 19. Turen er på 23 km til Himmelbjerget - hvis et mandskab ønsker det, kan der planlægges én tur til Ry på 35 km. Alt afhænger af vejret. I vil få nærmere information om turen senest medio juli. Pris pr. person 50 kr., for deltagelse, der ud over til fælles transport, + fortæring. TILMELDING SENEST 15. juni 2017, på Ro-kort!. Vel mødt til fælles ro-oplevelse Hedvig M L
Sidste nyt - søn d. 30. april 2017 af John Balje
Redningsveste
Varde Roklubs bestyrelse informere at vi følger DFfR vedtægter §5 stk. 2b. som foreskriver at redningsveste medbringes i bådene i dagligt rofarvand. Der er dog ikke krav om at roerne skal være iført redningsveste ved roning. Svømmekravet på 300m er stadig gældende for alle aktive roere.
Sidste nyt - søn d. 30. april 2017 af John Balje
Svømmeprøver Helle Hallen
Husk alle roere at onsdag d. 3 maj kl. 20.00-21.30 er der 300m svømmeprøve i Helle Hallen. Skal du med på langtur skal prøven aflægges hvert år.
Vi prøver at iføre os redningsveste i vandet og der vil være kaffe og kage til afslutning.
Sidste nyt - man d. 17. april 2017 af John Balje
Roskolen
Der kører roskole hver mandag og onsdag i maj kl. 19.00
Vi optager medlemmer hele året, så du kan starte når det passer dig og tag gerne en veninde eller kammerat med. Eneste krav er at du skal kunne svømme 300m. Du møder blot op i varmt løbe- eller træningstøj så er du i gang. Glæder os til at se dig og hvis der er spørgsmål send sms til 22156431 (John)
Sidste nyt - søn d. 5. marts 2017 af Lene Balje
Aktivitetsplan 2017
Nu er aktivitetsplanen for den kommende rosæson - sommer 2017 - færdig. Se den vedhæftet her, og sæt x i kalenderen, så vi kan møde talstærkt op til alle aktiviteterne. Vi glæder os til at komme ud i naturen igen.
Sidste nyt - søn d. 12. februar 2017 af John Balje
Travetur Sjelborg
Traveturen i Sjelborg fra Esbjerg Roklubs hytte - Ro Vel Hytten, hvor formanden havde fastlagt en fin rute langs strand og skov på ca. 6km fordrede den rigtige påklædning. Vejrguderne var ikke helt på vores side, men formanden havde tændt op i brændeovnen så en opvarmet hytte og hotdog ved hjemkomsten var kær kommen. Tak til de 15 fremmødte for en hyggelig eftermiddag. Se foto fra turen i billedarkiv.
Sidste nyt - lør d. 7. januar 2017 af John Balje
Rospinning - Vinter
Start på en frisk her efter nytåret og hold kondien ved lige vinteren igennem frem mod sæsonstart ved at deltage i Roklubbens rospinningsaktiviteter for hold. Rospinning udøves på et roergometer og styres af uddannede rospinningsinstruktører Lone, Lene B. og Lene S.N. Rospinningen er egnet for alle klubbens medlemmer og nye uanset kondition, styrke og alder.
Book dig ind på et af holdene på rokort.dk
Vil du gerne prøve rospinning og er ikke medlem af klubben så sms til 22156431 - John

Mandage og Onsdage
Kl. 18.20 - 18.50 Lene B. og Lene S.N.(Rospinningsinstruktør)
Kl. 19.00 - 19.30 Lone (Rospinningsinstruktør)
Tilmelding på rokort.dk

Onsdage Seniorer 60+
Rospinning onsdag formiddag:
Kl. 8:30 – 9:00
Kl. 9:10 – 9:40
Tilmelding på rokort.dk
De to hold ledes af uddannede rospinningsinstruktører:
Hedvig Møller Larsen og Merete Brix Christensen. Der indledes med opvarmings – og vejrtrækningsøvelser og der afsluttes med afronings og udstrækningsøvelser. Alle er velkomne. Vi slutter med fælles kaffebord.

Vi krydrer igen vintersæsonen med en månedlig omgang 4GP som er motionskaproning på roergometer og efterfølgende hygge med lidt ost og vin som vi på skift medbringer.
Det er naturligvis frivilligt om man vil deltage i 4GP og der er plads til alle uanset konditionsniveauet.
Sidste nyt - lør d. 7. januar 2017 af John Balje
Vinterkativitetsplan
Se vedhæftet vinteraktivitetsplan - det blå clips til højre over fotoet. Vær opmærksom på, at der er tilmelding til de fleste aktiviteter på rokort.dk Sæt X i din kalender allerede nu til vinterens aktiviteter. Vi ses i klubben og ude i det fri.
Sidste nyt - tor d. 27. oktober 2016 af Lene Balje
Vinterkativitetsplan
Nu er vinteraktivitetsplanen klar - se den vedhæftet her. Vær specielt opmærksom på, at vi har valgt, at tilmeldingerne hovedsageligt skal foregå via rokort. Sæt X i kalenderen til nogle af vinterens spændende arrangementer.
Sidste nyt - man d. 10. oktober 2016 af John Balje
Generalforsamling
torsdag den 27. oktober 2016 kl.19.00

Standerstrygning og Generalforsamling.
I
Varde Roklub torsdag den 27. oktober 2016 kl.19.00
Vi stryger standeren for at markere afslutningen på ro sæsonen 2016. Derefter starter Generalforsamlingen.
Indkaldelse til Generalforsamling.
Dagsorden ifølge lovene:
1. Valg af dirigent
2. Formandens beretning
3. Fremlæggelse af regnskab til godkendelse
4. Fastlæggelse af kontingent
5. Behandling af indkomne forslag
6. Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleant
7. Valg af revisor
8. Evt.

Vi gør samtidig opmærksom på at der er vinterklargøring lørdag den 5.november kl.09.00. vi starter med morgenkaffen og brød og går derefter i gang med opgaverne.
Julefrokost den 2/12 kl.18.30 i Roklubbens lokaler.

Bestyrelsen
Sidste nyt - man d. 10. oktober 2016 af John Balje
Silkeborgtur
Rotur på Silkeborgsøerne Lørdag d. 3. september 2016
I løbet af sommeren indløb en meget venlig invitation fra Silkeborg Roklub til at deltage i et stort stævne med mulighed for at ro på Gudenåen og Silkeborgsøerne. Deltagerne kunne vælge mellem distancer på henholdsvis 16 km, 23 km og 35 km. med start fra klubhuset i det centrale Silkeborg.
Der er tale om Danmarks absolut smukkeste rofarvand, så i alt 80 roere fra mange forskellige klubber havde tilmeldt sig ved fristens udløb. Fra Varde Roklub var vi 8 roere fra gruppen 60+, som mødte op med de største forventninger. Vi skulle tidligt op for at kunne deltage i fælles morgenkaffe og rundstykker, der blev serveret kl. 8,00. Bådene blev stillet til rådighed fra Silkeborg Roklub, og vi fik tildelt 1 fireårs- og 2 toårs inriggere hver med en lokal langtursstyrmand. Første stop på turen var en lokalitet kaldet Paradiset. Her besluttede vi at spise vores medbragte madpakker. Søen var spejlblank, himlen var blå, og vi befandt os midt i en fantastisk natur med et rigt fugleliv og udsigt til høje bakker beklædt med bøgetræer. Midt i denne unikke idyl dukkede en katamaranlignede motorbåd op. På ægte paparazzolignende facon var formålet med bådens tilstedeværelse at sørge for den fotografiske dokumentation på, at alle havde det godt og nød de smukke omgivelser.
Som en direkte følge af den gode stemning på den solbeskinnede badebro i Paradiset besluttede vi os for at udvide roturen til Julsø med direkte udsigt til tårnet på toppen af Himmelbjerget. Vi blev imidlertid overrasket af en pludselig opstået storm ledsaget af en kraftig regnbyge. Hjemturen mod Silkeborg blev præget af skumbelagte bølgetoppe og heftig modvind. På et øjeblik var vi alle våde indtil skindet. Et varmt bad og omklædning til tørt tøj bekom os alle godt. Webergrillen på balkonen i klubhuset kunne knap følge med, men pølserne smagte godt, og humøret var atter i top.
På vej hjem besøgte vi det feriekollektiv, som Tages familie ejer lidt udenfor Silkeborg. Vi hørte historien om Tages bedstefar, som skabte forudsætningen for stedet, og vi fik lejlighed til at opleve et sandt ferie eldorado. På forunderlig vis fremtryllede Tage tilmed en kop kaffe, som vi nød på terrassen. Tak til Tage for den ekstra sløjfe på en vellykket tur.
Hvis turen bliver arrangeret igen til næste år, vil der formentlig og forhåbentlig være en massiv deltagelse fra Varde Roklub.
Merete og Mogens
ps. husk at se fotos fra turen i billedarkivet.