LUK×

NYHEDER SIDSTE NYT

Nyere  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  Ældre
Sidste nyt - søn d. 30. april 2017 af John Balje
Redningsveste
Varde Roklubs bestyrelse informere at vi følger DFfR vedtægter §5 stk. 2b. som foreskriver at redningsveste medbringes i bådene i dagligt rofarvand. Der er dog ikke krav om at roerne skal være iført redningsveste ved roning. Svømmekravet på 300m er stadig gældende for alle aktive roere.
Sidste nyt - søn d. 30. april 2017 af John Balje
Svømmeprøver Helle Hallen
Husk alle roere at onsdag d. 3 maj kl. 20.00-21.30 er der 300m svømmeprøve i Helle Hallen. Skal du med på langtur skal prøven aflægges hvert år.
Vi prøver at iføre os redningsveste i vandet og der vil være kaffe og kage til afslutning.
Sidste nyt - man d. 17. april 2017 af John Balje
Roskolen
Der kører roskole hver mandag og onsdag i maj kl. 19.00
Vi optager medlemmer hele året, så du kan starte når det passer dig og tag gerne en veninde eller kammerat med. Eneste krav er at du skal kunne svømme 300m. Du møder blot op i varmt løbe- eller træningstøj så er du i gang. Glæder os til at se dig og hvis der er spørgsmål send sms til 22156431 (John)
Sidste nyt - søn d. 5. marts 2017 af Lene Balje
Aktivitetsplan 2017
Nu er aktivitetsplanen for den kommende rosæson - sommer 2017 - færdig. Se den vedhæftet her, og sæt x i kalenderen, så vi kan møde talstærkt op til alle aktiviteterne. Vi glæder os til at komme ud i naturen igen.
Sidste nyt - søn d. 12. februar 2017 af John Balje
Travetur Sjelborg
Traveturen i Sjelborg fra Esbjerg Roklubs hytte - Ro Vel Hytten, hvor formanden havde fastlagt en fin rute langs strand og skov på ca. 6km fordrede den rigtige påklædning. Vejrguderne var ikke helt på vores side, men formanden havde tændt op i brændeovnen så en opvarmet hytte og hotdog ved hjemkomsten var kær kommen. Tak til de 15 fremmødte for en hyggelig eftermiddag. Se foto fra turen i billedarkiv.
Sidste nyt - lør d. 7. januar 2017 af John Balje
Rospinning - Vinter
Start på en frisk her efter nytåret og hold kondien ved lige vinteren igennem frem mod sæsonstart ved at deltage i Roklubbens rospinningsaktiviteter for hold. Rospinning udøves på et roergometer og styres af uddannede rospinningsinstruktører Lone, Lene B. og Lene S.N. Rospinningen er egnet for alle klubbens medlemmer og nye uanset kondition, styrke og alder.
Book dig ind på et af holdene på rokort.dk
Vil du gerne prøve rospinning og er ikke medlem af klubben så sms til 22156431 - John

Mandage og Onsdage
Kl. 18.20 - 18.50 Lene B. og Lene S.N.(Rospinningsinstruktør)
Kl. 19.00 - 19.30 Lone (Rospinningsinstruktør)
Tilmelding på rokort.dk

Onsdage Seniorer 60+
Rospinning onsdag formiddag:
Kl. 8:30 – 9:00
Kl. 9:10 – 9:40
Tilmelding på rokort.dk
De to hold ledes af uddannede rospinningsinstruktører:
Hedvig Møller Larsen og Merete Brix Christensen. Der indledes med opvarmings – og vejrtrækningsøvelser og der afsluttes med afronings og udstrækningsøvelser. Alle er velkomne. Vi slutter med fælles kaffebord.

Vi krydrer igen vintersæsonen med en månedlig omgang 4GP som er motionskaproning på roergometer og efterfølgende hygge med lidt ost og vin som vi på skift medbringer.
Det er naturligvis frivilligt om man vil deltage i 4GP og der er plads til alle uanset konditionsniveauet.
Sidste nyt - lør d. 7. januar 2017 af John Balje
Vinterkativitetsplan
Se vedhæftet vinteraktivitetsplan - det blå clips til højre over fotoet. Vær opmærksom på, at der er tilmelding til de fleste aktiviteter på rokort.dk Sæt X i din kalender allerede nu til vinterens aktiviteter. Vi ses i klubben og ude i det fri.
Sidste nyt - tor d. 27. oktober 2016 af Lene Balje
Vinterkativitetsplan
Nu er vinteraktivitetsplanen klar - se den vedhæftet her. Vær specielt opmærksom på, at vi har valgt, at tilmeldingerne hovedsageligt skal foregå via rokort. Sæt X i kalenderen til nogle af vinterens spændende arrangementer.
Sidste nyt - man d. 10. oktober 2016 af John Balje
Generalforsamling
torsdag den 27. oktober 2016 kl.19.00

Standerstrygning og Generalforsamling.
I
Varde Roklub torsdag den 27. oktober 2016 kl.19.00
Vi stryger standeren for at markere afslutningen på ro sæsonen 2016. Derefter starter Generalforsamlingen.
Indkaldelse til Generalforsamling.
Dagsorden ifølge lovene:
1. Valg af dirigent
2. Formandens beretning
3. Fremlæggelse af regnskab til godkendelse
4. Fastlæggelse af kontingent
5. Behandling af indkomne forslag
6. Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleant
7. Valg af revisor
8. Evt.

Vi gør samtidig opmærksom på at der er vinterklargøring lørdag den 5.november kl.09.00. vi starter med morgenkaffen og brød og går derefter i gang med opgaverne.
Julefrokost den 2/12 kl.18.30 i Roklubbens lokaler.

Bestyrelsen
Sidste nyt - man d. 10. oktober 2016 af John Balje
Silkeborgtur
Rotur på Silkeborgsøerne Lørdag d. 3. september 2016
I løbet af sommeren indløb en meget venlig invitation fra Silkeborg Roklub til at deltage i et stort stævne med mulighed for at ro på Gudenåen og Silkeborgsøerne. Deltagerne kunne vælge mellem distancer på henholdsvis 16 km, 23 km og 35 km. med start fra klubhuset i det centrale Silkeborg.
Der er tale om Danmarks absolut smukkeste rofarvand, så i alt 80 roere fra mange forskellige klubber havde tilmeldt sig ved fristens udløb. Fra Varde Roklub var vi 8 roere fra gruppen 60+, som mødte op med de største forventninger. Vi skulle tidligt op for at kunne deltage i fælles morgenkaffe og rundstykker, der blev serveret kl. 8,00. Bådene blev stillet til rådighed fra Silkeborg Roklub, og vi fik tildelt 1 fireårs- og 2 toårs inriggere hver med en lokal langtursstyrmand. Første stop på turen var en lokalitet kaldet Paradiset. Her besluttede vi at spise vores medbragte madpakker. Søen var spejlblank, himlen var blå, og vi befandt os midt i en fantastisk natur med et rigt fugleliv og udsigt til høje bakker beklædt med bøgetræer. Midt i denne unikke idyl dukkede en katamaranlignede motorbåd op. På ægte paparazzolignende facon var formålet med bådens tilstedeværelse at sørge for den fotografiske dokumentation på, at alle havde det godt og nød de smukke omgivelser.
Som en direkte følge af den gode stemning på den solbeskinnede badebro i Paradiset besluttede vi os for at udvide roturen til Julsø med direkte udsigt til tårnet på toppen af Himmelbjerget. Vi blev imidlertid overrasket af en pludselig opstået storm ledsaget af en kraftig regnbyge. Hjemturen mod Silkeborg blev præget af skumbelagte bølgetoppe og heftig modvind. På et øjeblik var vi alle våde indtil skindet. Et varmt bad og omklædning til tørt tøj bekom os alle godt. Webergrillen på balkonen i klubhuset kunne knap følge med, men pølserne smagte godt, og humøret var atter i top.
På vej hjem besøgte vi det feriekollektiv, som Tages familie ejer lidt udenfor Silkeborg. Vi hørte historien om Tages bedstefar, som skabte forudsætningen for stedet, og vi fik lejlighed til at opleve et sandt ferie eldorado. På forunderlig vis fremtryllede Tage tilmed en kop kaffe, som vi nød på terrassen. Tak til Tage for den ekstra sløjfe på en vellykket tur.
Hvis turen bliver arrangeret igen til næste år, vil der formentlig og forhåbentlig være en massiv deltagelse fra Varde Roklub.
Merete og Mogens
ps. husk at se fotos fra turen i billedarkivet.
Sidste nyt - man d. 12. september 2016 af John Balje
Karlsgårde Dag
Karlsgårde Dag er en aktivitets- og oplevelsesdag med masser af smagsprøver på aktiviteter og det er gratis. Roklubben er hvert år aktør med en stand i Karlsgårde Sø ved værket. Vi havde mange deltagere med på vandet, for at give dem et kort indblik i udfordringen og glæden ved roning i en fire åres inrigger med styrmand. Tak for hjælpen til klubbens roere ved arrangementet.

Sidste nyt - man d. 12. september 2016 af John Balje
Varde Å Dag
Søndag den 21. august var der åbent hus i Varde Roklub ifbm. Varde Å Dag. Baggrunden for Varde Å Dag er et ønske om at samle interessenter omkring Varde Ådal til en årlig event med fokus på natur, kultur og produkter relateret til Varde Å.
Ideen er at skabe en dag med en stor buket af tilbud, hvor du kan opleve unik natur- og kulturformidling, det aktive liv på og ved åen, salg og smagsprøver på lokale produkter samt underholdning med musik og dans. En lang række aktører medvirker, både foreninger, private, erhverv bidrager med tilbud om oplevelser og produkter med tilknytning til Varde Å. En håndfuld Varde roere varetog opgaven med at formidle glæden ved roningen til både lokale og turister. Vi havde også en båd på vandet. I alt en rigtig fin dag med mange besøgende.
Sidste nyt - fre d. 8. juli 2016 af Lene Balje
Open Air
Heldigvis blev Open Air også afviklet igen i år - og jeg helt overbevist over at de deltagende havde en fed fest. Holdet fra Varde Roklub langede øl og shots over disken, som de plejede - og vi håber rigtig meget på, at vi også skal med igen til næste år, så vi både er med til festen og tjener penge til klubkassen.
Sidste nyt - lør d. 28. maj 2016 af Lene Balje
Langtur til Struer Roklub
Af Rikke Winterskov
Fredag den 3. juni ved 19-tiden ankom 12 sultene roere, Finn, Rikke, Lars, Lone, Hedvig, Flemming, Karin, Henning, Lene B. Allan, Thomas, John, til Struer Roklub. Finn var grillmester til UG og der blev grillet og hygget til solen gik ned og i samlet flok fulgtes vi de 500 meter til vandrehjemmet og gik til køjs.
Lørdag morgen blev bådene taget af bådtraileren og klargjort af de morgenfriske. Alle mand nød morgenkaffen med skøn udsigt over et spejlblankt vand, der sjældent ses ved Limfjorden. Vi tog ud på det smukke vand iført 11 ens blå klubtrøjer - det så hammer godt ud og kursen var Venø, hvor vi passerede og hilste på 3 Struer inriggere som havde været på en tidlig morgenfrisk rotur.
I det fineste sommervejr og en dejlig brise krydsede vi færgen til Venø og der var flere både på det smukke vand, men plads var der jo nok af. Flere gange fik vi selskab af nysgerrige sæler der fulgte os på vej.
Under hele turen blev der tid til små stop på vandet, med tid til at dyppe tærende i det kølige vand, samt få sukkerdepoterne fyldt op. Til frokost gik vi ind til på stranden ved Gyldendal havn. Efter madpakkerne var spist blev ishuset afprøvet med succes, og efter en velfortjent siesta, roede vi ud igen. Næste pitstop døbte vi Ny-havn eller Handbjerg Marina som det korrekt hedder, en helt ny anlagt havn, flag og musik, masser af mennesker – sprit nye toiletter og det var tiltrængt.
Vi satte kursen mod vandtårnet i Struer og lige inden vi anede roklubben i det fjerne, fik sangen fra fodbold VM i 1986 et comeback smile - i form af, vi er røde vi er hvide, bl.a. som en hyldest til de roere som jo ikke har behov for solcreme smile
Sidst på eftermiddagen var vi tilbage ved roklubben i Struer og så snart alle både var på land kunne det ikke gå hurtigt nok med at komme i vandet med tøj og det hele på. Der var ikke tid til omklædning, bare afsted til en dejlig tiltrængt afkøling i vandet efter en flot, solbeskinnet og oplevelsesrig 40 km rotur på næsten 7 timer i 26 graders varme i et fantastisk flot rofarvand. Lars og Finn blev efterfølgende udnævnt til Langtursstyrmænd. Tak til Struer Roklub, aktivitetsudvalget og til Varde Roerne for en rigtig god oplevelse i det nordlige. En langtur til et 12-tal. Se de dejlige fotos i Billedarkivet.
Sidste nyt - lør d. 28. maj 2016 af John Balje
Svømmehal
Torsdag d. 26. maj aflagde 29 roere fra Varde Roklub DFfR svømmeprøven på 300m og nogle svømmede det dobbelte. Der var øvelser i iførelse af redningsvest på dybt vand samt entring i inrigger på dybt vand efter 3 mand over bord. Præmien var lidt blå mærker, men vi er jo roere. Vi lærte rigtig meget som vi kan tage med os ud på de åbne vande.
Der var i år igen saunagus til de seje roere med bademester Lars, som heller ikke svigtede mht. høj luftfugtighed i saunaen akompagneret af håndkældesving så man kogte over sammen med dufte af Pernod, AJAX(Kamilleblomst)og den sidste modstand blev slået ned med mentholdufte for lige at rense luftvejene. Desuden var der kaffe og mange lækre kager og tak til bagerne for dette og til alle fremmødte roere tak for opbakningen til arrangementet og et godt samarbejde for at det skal lykkes og det hyggelige samvær. I er en fornøjelse at være sammen med. Hilsen Rochefen. Se også billedarkivet med øvelserne.