LUK×

NYHEDER SIDSTE NYT

Nyere  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  Ældre
Sidste nyt - man d. 10. oktober 2016 af John Balje
Silkeborgtur
Rotur på Silkeborgsøerne Lørdag d. 3. september 2016
I løbet af sommeren indløb en meget venlig invitation fra Silkeborg Roklub til at deltage i et stort stævne med mulighed for at ro på Gudenåen og Silkeborgsøerne. Deltagerne kunne vælge mellem distancer på henholdsvis 16 km, 23 km og 35 km. med start fra klubhuset i det centrale Silkeborg.
Der er tale om Danmarks absolut smukkeste rofarvand, så i alt 80 roere fra mange forskellige klubber havde tilmeldt sig ved fristens udløb. Fra Varde Roklub var vi 8 roere fra gruppen 60+, som mødte op med de største forventninger. Vi skulle tidligt op for at kunne deltage i fælles morgenkaffe og rundstykker, der blev serveret kl. 8,00. Bådene blev stillet til rådighed fra Silkeborg Roklub, og vi fik tildelt 1 fireårs- og 2 toårs inriggere hver med en lokal langtursstyrmand. Første stop på turen var en lokalitet kaldet Paradiset. Her besluttede vi at spise vores medbragte madpakker. Søen var spejlblank, himlen var blå, og vi befandt os midt i en fantastisk natur med et rigt fugleliv og udsigt til høje bakker beklædt med bøgetræer. Midt i denne unikke idyl dukkede en katamaranlignede motorbåd op. På ægte paparazzolignende facon var formålet med bådens tilstedeværelse at sørge for den fotografiske dokumentation på, at alle havde det godt og nød de smukke omgivelser.
Som en direkte følge af den gode stemning på den solbeskinnede badebro i Paradiset besluttede vi os for at udvide roturen til Julsø med direkte udsigt til tårnet på toppen af Himmelbjerget. Vi blev imidlertid overrasket af en pludselig opstået storm ledsaget af en kraftig regnbyge. Hjemturen mod Silkeborg blev præget af skumbelagte bølgetoppe og heftig modvind. På et øjeblik var vi alle våde indtil skindet. Et varmt bad og omklædning til tørt tøj bekom os alle godt. Webergrillen på balkonen i klubhuset kunne knap følge med, men pølserne smagte godt, og humøret var atter i top.
På vej hjem besøgte vi det feriekollektiv, som Tages familie ejer lidt udenfor Silkeborg. Vi hørte historien om Tages bedstefar, som skabte forudsætningen for stedet, og vi fik lejlighed til at opleve et sandt ferie eldorado. På forunderlig vis fremtryllede Tage tilmed en kop kaffe, som vi nød på terrassen. Tak til Tage for den ekstra sløjfe på en vellykket tur.
Hvis turen bliver arrangeret igen til næste år, vil der formentlig og forhåbentlig være en massiv deltagelse fra Varde Roklub.
Merete og Mogens
ps. husk at se fotos fra turen i billedarkivet.
Sidste nyt - man d. 12. september 2016 af John Balje
Karlsgårde Dag
Karlsgårde Dag er en aktivitets- og oplevelsesdag med masser af smagsprøver på aktiviteter og det er gratis. Roklubben er hvert år aktør med en stand i Karlsgårde Sø ved værket. Vi havde mange deltagere med på vandet, for at give dem et kort indblik i udfordringen og glæden ved roning i en fire åres inrigger med styrmand. Tak for hjælpen til klubbens roere ved arrangementet.

Sidste nyt - man d. 12. september 2016 af John Balje
Varde Å Dag
Søndag den 21. august var der åbent hus i Varde Roklub ifbm. Varde Å Dag. Baggrunden for Varde Å Dag er et ønske om at samle interessenter omkring Varde Ådal til en årlig event med fokus på natur, kultur og produkter relateret til Varde Å.
Ideen er at skabe en dag med en stor buket af tilbud, hvor du kan opleve unik natur- og kulturformidling, det aktive liv på og ved åen, salg og smagsprøver på lokale produkter samt underholdning med musik og dans. En lang række aktører medvirker, både foreninger, private, erhverv bidrager med tilbud om oplevelser og produkter med tilknytning til Varde Å. En håndfuld Varde roere varetog opgaven med at formidle glæden ved roningen til både lokale og turister. Vi havde også en båd på vandet. I alt en rigtig fin dag med mange besøgende.
Sidste nyt - fre d. 8. juli 2016 af Lene Balje
Open Air
Heldigvis blev Open Air også afviklet igen i år - og jeg helt overbevist over at de deltagende havde en fed fest. Holdet fra Varde Roklub langede øl og shots over disken, som de plejede - og vi håber rigtig meget på, at vi også skal med igen til næste år, så vi både er med til festen og tjener penge til klubkassen.
Sidste nyt - lør d. 28. maj 2016 af Lene Balje
Langtur til Struer Roklub
Af Rikke Winterskov
Fredag den 3. juni ved 19-tiden ankom 12 sultene roere, Finn, Rikke, Lars, Lone, Hedvig, Flemming, Karin, Henning, Lene B. Allan, Thomas, John, til Struer Roklub. Finn var grillmester til UG og der blev grillet og hygget til solen gik ned og i samlet flok fulgtes vi de 500 meter til vandrehjemmet og gik til køjs.
Lørdag morgen blev bådene taget af bådtraileren og klargjort af de morgenfriske. Alle mand nød morgenkaffen med skøn udsigt over et spejlblankt vand, der sjældent ses ved Limfjorden. Vi tog ud på det smukke vand iført 11 ens blå klubtrøjer - det så hammer godt ud og kursen var Venø, hvor vi passerede og hilste på 3 Struer inriggere som havde været på en tidlig morgenfrisk rotur.
I det fineste sommervejr og en dejlig brise krydsede vi færgen til Venø og der var flere både på det smukke vand, men plads var der jo nok af. Flere gange fik vi selskab af nysgerrige sæler der fulgte os på vej.
Under hele turen blev der tid til små stop på vandet, med tid til at dyppe tærende i det kølige vand, samt få sukkerdepoterne fyldt op. Til frokost gik vi ind til på stranden ved Gyldendal havn. Efter madpakkerne var spist blev ishuset afprøvet med succes, og efter en velfortjent siesta, roede vi ud igen. Næste pitstop døbte vi Ny-havn eller Handbjerg Marina som det korrekt hedder, en helt ny anlagt havn, flag og musik, masser af mennesker – sprit nye toiletter og det var tiltrængt.
Vi satte kursen mod vandtårnet i Struer og lige inden vi anede roklubben i det fjerne, fik sangen fra fodbold VM i 1986 et comeback smile - i form af, vi er røde vi er hvide, bl.a. som en hyldest til de roere som jo ikke har behov for solcreme smile
Sidst på eftermiddagen var vi tilbage ved roklubben i Struer og så snart alle både var på land kunne det ikke gå hurtigt nok med at komme i vandet med tøj og det hele på. Der var ikke tid til omklædning, bare afsted til en dejlig tiltrængt afkøling i vandet efter en flot, solbeskinnet og oplevelsesrig 40 km rotur på næsten 7 timer i 26 graders varme i et fantastisk flot rofarvand. Lars og Finn blev efterfølgende udnævnt til Langtursstyrmænd. Tak til Struer Roklub, aktivitetsudvalget og til Varde Roerne for en rigtig god oplevelse i det nordlige. En langtur til et 12-tal. Se de dejlige fotos i Billedarkivet.
Sidste nyt - lør d. 28. maj 2016 af John Balje
Svømmehal
Torsdag d. 26. maj aflagde 29 roere fra Varde Roklub DFfR svømmeprøven på 300m og nogle svømmede det dobbelte. Der var øvelser i iførelse af redningsvest på dybt vand samt entring i inrigger på dybt vand efter 3 mand over bord. Præmien var lidt blå mærker, men vi er jo roere. Vi lærte rigtig meget som vi kan tage med os ud på de åbne vande.
Der var i år igen saunagus til de seje roere med bademester Lars, som heller ikke svigtede mht. høj luftfugtighed i saunaen akompagneret af håndkældesving så man kogte over sammen med dufte af Pernod, AJAX(Kamilleblomst)og den sidste modstand blev slået ned med mentholdufte for lige at rense luftvejene. Desuden var der kaffe og mange lækre kager og tak til bagerne for dette og til alle fremmødte roere tak for opbakningen til arrangementet og et godt samarbejde for at det skal lykkes og det hyggelige samvær. I er en fornøjelse at være sammen med. Hilsen Rochefen. Se også billedarkivet med øvelserne.
Sidste nyt - fre d. 20. maj 2016 af John Balje
Indvielse Bådkran
Onsdag d. 11 maj 2016 var der indvielse af en ny bådkran i Varde Roklub. En ny æra er startet i klubben, hvor man har mulighed for at få bådene i og af vandet med en bådkran og dermed undgår tunge løft med ryggen, som vi hidtil har benyttet os af. Især klubbens 60+ roere har i flere år efterspurgt en god løsning og uden dem havde kranprojektet nok ikke eksisteret. Tusind tak fra bestyrelsen for jeres engagement i projekt og især til Jørgen Nielsen og Tage Stubkjær. Til indvielsen var også sponsorerne Sydenergi og Nordeafonden indbudt samt ugeavisen som er kilde til de mange fotos i billedarkiv. Se også ugeavisartikel th. blå clips over fotoet.
Instruktører er i fuld gang med at instruere styrmændene i klubben i brug af kranen ligesom 60+ erne er igang. Instruktionen har det klare formål at få bådene sikkert i og af vandet - altså at undgå skader på personer og både. Kranløsningen er så gennemtænkt at bådhold der samarbejder, kan løfte både i og af vandet på ca. 3 minutter. Hele klubben ønskes tillykke med den nye bådkran, som er blevet en succes såvel for 60+ erne som for øvrige roere. Kranprojektet vil gå over i Varde Roklubs historiebøger. Se de mange foto i billedarkiv.
Sidste nyt - tir d. 12. april 2016 af John Balje
Roskolen 2016
Roskolen er åben for nye medlemmer hver tirsdag hvor alle interesserede kan møde op og prøve en - rigtig robåd med årer - se foto øverst på hjemmesiden. Vi optager nye medlemmer til og med juni. Vi er 3 eller 5 personer i hver robåd, så det er en holdsport hvor vi forener det at have det sjovt og hyggeligt samtidig med at vi udøver en af de mest effektive motionsformer der findes, da vi konstant kører med rugbrødsmotoren ben, krop og arme som giver både styrke og kondition. Kom ned i klubben og få 1 gratis prøvetur.
Vi tilbyder roning lige fra alm. motionsroning, 60+ roning til kaproning på DM plan.
Efter roskolen tilbyder vi fællesroning hver man-tirs-onsdag aften og onsdag formiddag.
Kontakt os på sms 22156431 eller mail: kontakt@varderoklub.dk
Du møder bare op i løbe- eller træningstøj, for vi skal på vandet allerede første gang du møder op.
Se artikel fra ugeavisen ved at trykke på den blå clips over foto.
Sidste nyt - søn d. 3. april 2016 af John Balje
Standerhejsning
Vi brød med traditionen i år ved klubbens standerhejsning, da bestyrelsen pga. af påsken havde valgt at afholde standerhejsning på en hverdagsaften i stedet for søndag som vi plejer. Så det var med lidt spænding hvordan det ville blive modtaget af medlemmerne og hvor mange der ville møde op. Bestyrelsen blev positiv overrasket over at se så mange fremmødte roere 26 ialt kl. 19.00 tirsdag efter påske.
Roklubbens standerhejsningssang med tekst af Tove Kristiansen blev sunget og standeren blev hejst af Lene S.N og formand Henning holdt tale i bådhallen. Så var der kransekage, champagne og fælles hygge i opholdsstue. Rocheften berørte emner omkring sikkerheden ved skift i bådene, medbringelse af mobiltelefon i hver båd, samt øget fokus på starten af rotaget som omhandler - ingen sædekørsel før åren er i vandet og at det er benene der starter trækket inden kropsving og armene kommer på til sidst smile Vel mødt og vel roet til en ny sæson 2016. Se fotos fra standerhejsningen i billedarkiv
Sidste nyt - lør d. 26. marts 2016 af John Balje
Aktivitetskalender 2016
Kære Roere
Så står foråret for døren og aktivitetsudvalget har udgivet aktivitetstetskalenderen 2016. Se vedhæftet blå clips over foto th.
Klik på clipsen og udskriv aktivitetskalender, som også er fremsendt med din kontingentopkrævning via mail. Vi håber at du sæsonen igennem vil bakke op omkring aktiviterne i klubben, så vi får en aktiv og attraktiv roklub, med mange gode timer sammen i og uden for bådene.
Bestyrelsen værdsætter hver eneste gang du stiller i klubben til roning eller til et roarrangement eller frivilligt arbejde, så bidrager du til at holde roklubben kørende - på forhånd tak til Jer alle - Vel Roet!
Sidste nyt - lør d. 26. marts 2016 af John Balje
Kranprojekt
Varde Roklub har i en årrække efterspurgt og undersøgt mulighederne for at etablere en rampe eller en mindre svingkran til at sætte bådene i vandet med og få dem på land igen. Især seniorroerne 60+ som efterhånden udgør en stor del af klubben har efterspurgt den rigtige løsning. På grund af den kraftige strøm i åen faldt valget på etablering af en mindre svingkran. Tovholderne Jørgen Nielsen og Tage Stubkær har været krumtappen i hele projektet. Derudover har mange af klubbens medlemmer bidraget med deres arbejdskraft i etableringsfasen. Alle korttursstyrmænd skal gennemgå en instruktion i betjening af kranen som en del af styrmandsuddannelsen i Varde Roklub. Uddannelsen vil køre året igennem 2016 til alle styrmænd er fortrolige med opgaven. Opgaven er at kunne løfte bådene i og af vandet og udgå skader ved løftet. Se fotos i billedarkivet.
Sidste nyt - lør d. 26. marts 2016 af Lene Balje
Forårsklargøring
God opbakning til den traditonsrige forårsklargøring i roklubben. 38% af medlemmerne dukkede op. 2 timers effektive roere og så var roergometre, bådene, klubhuset, udendørsarealer klar til standerhejsningen som finder sted tirsdag d. 29. marts kl. 19.00
Bestyrelsen siger mange tak til de fremmødte og for Jeres flittige og effiktive indsats. Uden jeres opbakning havde vi ingen roklub, da alt klubarbejdet beroer på frivillighed. Se også fotos i billedarkivet.
Sidste nyt - lør d. 30. januar 2016 af John Balje
Vintertravetur
På en frostklar solskinssøndag i januar, stod der travetur i roklubbens kalender. Aldrig før var så mange mødt op for at deltage. Ca. 25 medlemmer og pårørende var med på turen langs åen, gennem skov og krat, op ad bakker og ned i dale i det billedskønne område mellem Sig og Nørreholm. Kaffe og kage blev indtaget ved den gamle mølle på Nørreholm gods - og efter gåturen hjem igen, blev ruten optalt til 8 km. i alt. En dejlig måde at bruge denne smukke søndag påsmile
Sidste nyt - søn d. 3. januar 2016 af Lene Balje
Rospinning vinter
Start på en frisk her efter nytåret og hold kondien ved lige vinteren igennem ved at deltage i Roklubbens rospinningsaktiviteter for hold. Rospinning udøves på et roergometer og styres af uddannede rospinningsinstruktører Ida, Lone, Lene B. og Lene S.N. Rospinning er egnet for alle klubbens medlemmer uanset kondition, styrke og alder.
Book dig ind på et af holdene på rokort.dk
Vil du gerne prøve rospinning og er ikke medlem af klubben så sms til 22156431 - John

Mandage og Onsdage
Kl. 18.00 - 18.30 Ida - (Rospinningsinstruktør)
Kl. 14.40 - 19.10 Lene S.N.- Lene B. (Rospinningsinstruktører)
Kl. 19.20 - 19.50 Lone - (Rospinningsinstruktør)
Tilmelding på rokort.dk

Onsdage Seniorer 60+
Kl. 9.00
Tilmelding på rokort.dk

Lørdage
9.30-10.20 Lone er tovholder
Tilmelding på rokort.dk

Vi krydrer igen vintersæsonen med en månedlig omgang 4GP som er motionskaproning på roergometer og efterfølgende hygge med lidt ost og vin som vi på skift medbringer.
Det er naturligvis frivilligt om man vil deltage i 4GP og der er plads til alle uanset konditionsniveauet smile
Sidste nyt - søn d. 3. januar 2016 af John Balje
Aktivitetsplan Vinter
Kære medlemmer
Hermed aktivitetsplanen for vinteren og det tidlige forår 2016
Glæd dig til et velkendt gensyn med nogle af aktiviteterne - og så skal vi også prøve noget nyt. Se planen via clipsen herover.