LUK×

NYHEDER SIDSTE NYT

Nyere  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  Ældre
Sidste nyt - tir d. 12. april 2016 af John Balje
Roskolen 2016
Roskolen er åben for nye medlemmer hver tirsdag hvor alle interesserede kan møde op og prøve en - rigtig robåd med årer - se foto øverst på hjemmesiden. Vi optager nye medlemmer til og med juni. Vi er 3 eller 5 personer i hver robåd, så det er en holdsport hvor vi forener det at have det sjovt og hyggeligt samtidig med at vi udøver en af de mest effektive motionsformer der findes, da vi konstant kører med rugbrødsmotoren ben, krop og arme som giver både styrke og kondition. Kom ned i klubben og få 1 gratis prøvetur.
Vi tilbyder roning lige fra alm. motionsroning, 60+ roning til kaproning på DM plan.
Efter roskolen tilbyder vi fællesroning hver man-tirs-onsdag aften og onsdag formiddag.
Kontakt os på sms 22156431 eller mail: kontakt@varderoklub.dk
Du møder bare op i løbe- eller træningstøj, for vi skal på vandet allerede første gang du møder op.
Se artikel fra ugeavisen ved at trykke på den blå clips over foto.
Sidste nyt - søn d. 3. april 2016 af John Balje
Standerhejsning
Vi brød med traditionen i år ved klubbens standerhejsning, da bestyrelsen pga. af påsken havde valgt at afholde standerhejsning på en hverdagsaften i stedet for søndag som vi plejer. Så det var med lidt spænding hvordan det ville blive modtaget af medlemmerne og hvor mange der ville møde op. Bestyrelsen blev positiv overrasket over at se så mange fremmødte roere 26 ialt kl. 19.00 tirsdag efter påske.
Roklubbens standerhejsningssang med tekst af Tove Kristiansen blev sunget og standeren blev hejst af Lene S.N og formand Henning holdt tale i bådhallen. Så var der kransekage, champagne og fælles hygge i opholdsstue. Rocheften berørte emner omkring sikkerheden ved skift i bådene, medbringelse af mobiltelefon i hver båd, samt øget fokus på starten af rotaget som omhandler - ingen sædekørsel før åren er i vandet og at det er benene der starter trækket inden kropsving og armene kommer på til sidst smile Vel mødt og vel roet til en ny sæson 2016. Se fotos fra standerhejsningen i billedarkiv
Sidste nyt - lør d. 26. marts 2016 af John Balje
Aktivitetskalender 2016
Kære Roere
Så står foråret for døren og aktivitetsudvalget har udgivet aktivitetstetskalenderen 2016. Se vedhæftet blå clips over foto th.
Klik på clipsen og udskriv aktivitetskalender, som også er fremsendt med din kontingentopkrævning via mail. Vi håber at du sæsonen igennem vil bakke op omkring aktiviterne i klubben, så vi får en aktiv og attraktiv roklub, med mange gode timer sammen i og uden for bådene.
Bestyrelsen værdsætter hver eneste gang du stiller i klubben til roning eller til et roarrangement eller frivilligt arbejde, så bidrager du til at holde roklubben kørende - på forhånd tak til Jer alle - Vel Roet!
Sidste nyt - lør d. 26. marts 2016 af John Balje
Kranprojekt
Varde Roklub har i en årrække efterspurgt og undersøgt mulighederne for at etablere en rampe eller en mindre svingkran til at sætte bådene i vandet med og få dem på land igen. Især seniorroerne 60+ som efterhånden udgør en stor del af klubben har efterspurgt den rigtige løsning. På grund af den kraftige strøm i åen faldt valget på etablering af en mindre svingkran. Tovholderne Jørgen Nielsen og Tage Stubkær har været krumtappen i hele projektet. Derudover har mange af klubbens medlemmer bidraget med deres arbejdskraft i etableringsfasen. Alle korttursstyrmænd skal gennemgå en instruktion i betjening af kranen som en del af styrmandsuddannelsen i Varde Roklub. Uddannelsen vil køre året igennem 2016 til alle styrmænd er fortrolige med opgaven. Opgaven er at kunne løfte bådene i og af vandet og udgå skader ved løftet. Se fotos i billedarkivet.
Sidste nyt - lør d. 26. marts 2016 af Lene Balje
Forårsklargøring
God opbakning til den traditonsrige forårsklargøring i roklubben. 38% af medlemmerne dukkede op. 2 timers effektive roere og så var roergometre, bådene, klubhuset, udendørsarealer klar til standerhejsningen som finder sted tirsdag d. 29. marts kl. 19.00
Bestyrelsen siger mange tak til de fremmødte og for Jeres flittige og effiktive indsats. Uden jeres opbakning havde vi ingen roklub, da alt klubarbejdet beroer på frivillighed. Se også fotos i billedarkivet.
Sidste nyt - lør d. 30. januar 2016 af John Balje
Vintertravetur
På en frostklar solskinssøndag i januar, stod der travetur i roklubbens kalender. Aldrig før var så mange mødt op for at deltage. Ca. 25 medlemmer og pårørende var med på turen langs åen, gennem skov og krat, op ad bakker og ned i dale i det billedskønne område mellem Sig og Nørreholm. Kaffe og kage blev indtaget ved den gamle mølle på Nørreholm gods - og efter gåturen hjem igen, blev ruten optalt til 8 km. i alt. En dejlig måde at bruge denne smukke søndag påsmile
Sidste nyt - søn d. 3. januar 2016 af Lene Balje
Rospinning vinter
Start på en frisk her efter nytåret og hold kondien ved lige vinteren igennem ved at deltage i Roklubbens rospinningsaktiviteter for hold. Rospinning udøves på et roergometer og styres af uddannede rospinningsinstruktører Ida, Lone, Lene B. og Lene S.N. Rospinning er egnet for alle klubbens medlemmer uanset kondition, styrke og alder.
Book dig ind på et af holdene på rokort.dk
Vil du gerne prøve rospinning og er ikke medlem af klubben så sms til 22156431 - John

Mandage og Onsdage
Kl. 18.00 - 18.30 Ida - (Rospinningsinstruktør)
Kl. 14.40 - 19.10 Lene S.N.- Lene B. (Rospinningsinstruktører)
Kl. 19.20 - 19.50 Lone - (Rospinningsinstruktør)
Tilmelding på rokort.dk

Onsdage Seniorer 60+
Kl. 9.00
Tilmelding på rokort.dk

Lørdage
9.30-10.20 Lone er tovholder
Tilmelding på rokort.dk

Vi krydrer igen vintersæsonen med en månedlig omgang 4GP som er motionskaproning på roergometer og efterfølgende hygge med lidt ost og vin som vi på skift medbringer.
Det er naturligvis frivilligt om man vil deltage i 4GP og der er plads til alle uanset konditionsniveauet smile
Sidste nyt - søn d. 3. januar 2016 af John Balje
Aktivitetsplan Vinter
Kære medlemmer
Hermed aktivitetsplanen for vinteren og det tidlige forår 2016
Glæd dig til et velkendt gensyn med nogle af aktiviteterne - og så skal vi også prøve noget nyt. Se planen via clipsen herover.

Sidste nyt - lør d. 28. november 2015 af Lene Balje
Aktivitetsplan Vinter
Kære medlemmer
Nu er aktivitetsplanen for vinteren 2015/16 på gaden. Glæd dig til et velkendt gensyn med nogle af aktiviteterne - og så skal vi også prøve noget nyt. Se planen via clipsen herover.
Sidste nyt - søn d. 1. november 2015 af John Balje
Rospinning
Hold kondien ved lige vinteren igennem ved at deltage i Roklubbens rospinningsaktiviteter. Rospinning foregår på et roergometer og styres af spinningsinstruktørerne Ida og Lone samt de 2 ny uddannede Instruktører Lene B. og Lene S.N. Rospinning er egnet for alle klubbens medlemmer uanset kondital og styrke.
Book dig ind på holdene på rokort.dk
Vil du gerne prøve rospinning og ikke medlem af klubben sms til 22156431 - John

Mandage og Onsdage
Kl. 18.00 - 18.30 Ida - Rospinningsinstruktør
Kl. 18.40 - 19.10 Lene S.N.- Lene B. - Rospinningsinstruktøraspiranter
Kl. 19.20 - 19.50 Lone - Rospinningsinstruktør
Tilmelding på rokort.dk

Onsdage Seniorer 60+
Kl. 9.00
Tilmelding på rokort.dk

Lørdage
9.30-10.20 Lone er tovholder
Tilmelding på rokort.dk

Vi krydrer igen vintersæsonen med en månedlig omgang 8GP/4GP som er motionskaproning på roergometer og efterfølgende hygge med lidt ost og vin som vi på skift medbringer.
Det er naturligvis frivilligt om man vil deltage i 8GP/4GP og der er plads til alle uanset konditionsniveauet smile
Sidste nyt - søn d. 1. november 2015 af John Balje
Vinterklargøring
Så er vinterklargøringen gennemført - se i billedarkiv. Bådene er vasket ind- og udvendigt, poleret og inspiceret for skader. Årer og klubhus ligeledes. Gulvtæppe og roergometre er opstillet og klar til Rospinningssæsonen som starter mandag 2. november. Følelsen af at have nydt roningen og benyttet en flot og vedligeholdt bådpark gennem sæsonen og nu kan bidrage til dette ved i ordsproget, man må yde for at kunne nyde, giver dette god mening at bidrage med sin arbejdskraft i 2,5 time for klubben og fælleskabet. Stor tak til alle jer fremmødte roere 19 ialt skal lyde fra bestyrelsen.
Sidste nyt - søn d. 4. oktober 2015 af John Balje
Generalforsamling & Standerstrygning
I Varde Roklub torsdag den 29. oktober 2015 kl. 19.00

Se vedhæftet indkaldelse - den blå clips til højre over foto.


Husk vinterklargøring på lørdag d. 31. oktober kl. 9.00-12.00 i klubben. Bestyrelsen ser gerne at så mange deltager som muligt. Du møder bare op i arbejdstøjet. Kl. 9.00 er der rundstykker hvorefter vi går i gang med vinterklargøringen af bådene mv. og kl. 12.00 er vi færdige og der er der en let frokost for dem der ønsker.
Sidste nyt - tor d. 10. september 2015 af Lene Balje
Karlsgårdedagen
For Varde Roklub blev karlsgårdedagen 2015 en lidt anderledes - men en fantastisk aktiv og synlig dag. Det startede faktisk allerede fredag med regn, regn og atter regn i hele Vardeområdet. Det regnede så meget, at vi hverken kunne få bådene ud ved roklubben, ro under broerne eller lægge til ved Karlsgårdeværket om søndagen - Karlsgårdedagen. Vi besluttede at køre en firer på traileren op til søen, og lægge til ved selve søen i år. Det gav os faktisk et meget mere synligt udgangspunkt for at tage gæster med på en rotur i søen, og da der var mange der gerne ville prøve og vejret var absolut pragtfuldt, så blev det til en rigtig dejlig og aktiv dag på Karlsgårde sø med mange roprøveture og gode samtaler med dem der besøgte os. Se billederne i billedarkivet.
Sidste nyt - tor d. 10. september 2015 af Lene Balje
Åens dag
En af de sidste dage i august blev Åens dag i Varde afholdt med masser af aktiviteter langs åen og vejret artede sig fra den allerbedste side. Vi i roklubben holdt åbent hus og havde kaffe på kanden til de besøgende, samtidig med at et par af vores robåde pendlede frem og tilbage mellem roklubben og sommerlandet, for at vise stander, flag og rygmærker. Sidst på dagen havde vores Peter arrangeret en intimkonsert på klubbens terrasse - og alle nød at lytte og synge med på de bløde og smukke toner. En dejlig dag - og tak til alle deltagere og gæster.
Sidste nyt - søn d. 2. august 2015 af John Balje
Langtur Langeland
af Karin K. Jensen
1000 tak til Langtursudvalget, Ida, Lene S.N. Lene B. samt til alle øvrige deltagere, Mogens, Merete, Gitte, Tage, Lone, Lars, Peter, Allan, Keld, Jytte, Rikke, Thomas, John, Karin for en dejlig og hyggelig klubtur til Langeland og det Sydfynske Øhav uge 31, 2015. Vi har haft 5 gode dage med regn, blæst og solskin i en skøn pærevælling, der gjorde planlægningen af roture til en prøvelse for vores Rotursudvalg (John, Lars, Allan og Tage). Det lykkedes om mandagen at få en flot tur op langs Langelands vestkyst – fra Rudkøbing til Lohals, med stort set fladt vand og kun let vind, mens bølger og kraftig vind 10 sek. meter huserede på østkysten. Tak til Rudkøbing Roklub for vejledning og lån af deres klubhus og bådebro. Vel ankomne til Lohals skyndte Lars, Allan og Ida sig og hoppe i Thetis igen, og mens de roede tilbage til Rudkøbing nød resten af holdet is og kaffe og solen på havnen i Lohals indtil bådtraileren ankom og skulle læsses. Ja vi fik da også rullet med nogle sten og imponeret nogle lohalsboere med vores historie om hvordan vi havde ”rundet Skagen” for at komme fra Varde til Lohals. Tak til Lone for taxi-kørsel af både roere og chauffører. Peter havde en hel egen tur, hvor han kom på både veje og afveje i sin rejse på jernhest fra Rudkøbing til Lohals og tilbage til Spodsbjerg. Tirsdag var en blæsevejrsdag og vinden i sydøst stadig jævn 10 sek.m umulig gjorde roning for nogen, og selvom rotursudvalget gjorde hvad de kunne, blev det ikke til roning den dag. I stedet gik turene til Valdemar Slot, Rudkøbing, Bagenkop og Langelandsfortet. Onsdag tog alle færgen til Ærø, hvor den stod på GRATIS bustur til Marstal (for nogen), slentretur i Marstal og Ærøskøbings gader, frokost, fadøl, is og jazz på havnen i Ærøskøbing - Jænne go’e sawer. Mogens, Merete og Gitte besøgte Brejninge midt på øen. Turudvalget (Lene, Lene, Ida og Lone) havde, da de planlagde turen, vist nok tænkt, at vi skulle ro til Ærø, men vejrsituationen taget i betragtning må vi prise os heldige, at vi kunne ta’ færgen i stedet. Torsdag stod John op kl. 6.30 for at tjekke vejrsituationen og mulige isætningssteder, og ved morgenmaden annoncerede han dagens rotur på Langelands østkyst, fra Botofte strand nord for Spodsbjerg til Østerhuse på højde med Lohals og retur. Turen op var fin med kun liiidt vand fra oven engang imellem, men hjemturen bød på modvind både til lands og til vands, da vinden igen havde rejst sig fra vest, og de fleste var godt tilfredse da Botofte og bådtraileren var i sigte igen. Tak til Peter for guidet cykeltur Spodsbjerg-Østerhuse t/r og Allan for udlån af cykel, så der kunne skiftes roer i Østerhuse. Vel hjemkommet til Varde med både og alle medlemmer i god behold ser vi frem til næste langtur til et ukendt rofarvand i Danmark.