LUK×

NYHEDER SIDSTE NYT

Nyere  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  Ældre
Sidste nyt - søn d. 24. august 2014 af Lene Balje
Langtur Mysunde
Slesvig Roklub har et fine sommerhus ved Mysunde som ligger 12 rokm fra Slesvig by ved indfjorden Slien. Det sommerhus havde Varde Roklub booket til sensommerens langtur. Vi var 13 roer som tidlig lørdag morgen drog af sted til mysunde i 3 biler med bådtrailer og 3 både. Efter at have brillieret med trailerkørsel omkring gågaden i Slesvig, for lige at vise flaget efter et GPS svigt, ankom vi til sommerhuset. Vi roede ca. 15 km ud ad Slien i østlig retning og ankom til et lille færgested hvor vil blev modtaget fyrsteligt af 2 lokale damer som var meget gæstfrie og de anviste et bådhus hvor vi kunne spise vores madpakker. Da vind og strøm ikke ville være i vores favør på hjemturen valgte vi at vende her. Efter hjemkomsten var der 13 der skulle i bad inden turen gik til Slesvig by hvor vi spiste på Græsk restaurent. Igen en rigtig god tysk service, store retter hvor der ikke var sparet på proteinerne og det hele for det halve hvad man får i Danmark. ca. 160 kr. inkl. vin pr. kuvert - billigt. Det passede ganske udemærket til vores vestjyske temperement. Eter en forholdvis stille nat gik 8 roere i bådene søndag formiddag for at ro til Slesvig roklub 12 km mod vest. En pragfuld tur gennem spejlblank vand. Vi blev modtaget af vores gode ven Birger fra Slesvig roklub. Birger fortalte at Roklubben var blevet renoveret for 700.00O EURO - nye overnatningsrum, konferencerum, bestyrelseslokaler, festlokaler og nye toiletrum, ja selv en slidske for kørestolsbrugere var monteret. Gelændere i rustfrit stål som på et skib - det var bare godkendt!
En rigtig vellykket langtur med meget for enhver smag, så et stort kardo til deltagerne og især langtursudvalget for planlægningen.
Sidste nyt - søn d. 24. august 2014 af Lene Balje
Langdistancekaproning 2014
Varde Roklub vinder guld og bronze ved langdistancekaproningerne i 2014. Vedhæftede avisomtale, blå clips til højre, beretter om klubbens kaproninger i denne sæson og derudover kan vi tilføje endnu en guldmedalje i Humlebæk til vores 4-årers mix-hold, Anja, Jeanett, Lene B, Lars, John med hold Neptun 10 km i 2. division samt endnu en bronzemedalje til vores 2-årers herrehold, Jøgen, Lars, Allan hold Thetis 25 km i DM. Herrene beretter at nærmeste konkurrent DSR i et skifte har 2 mand over borde, som definitivt afgør medaljen til Varde. Sikke en flot afslutning i Humlebæk den 23. august og tak til Humlebæl roklub for et vel planlagt arrangement. Den samlede medaljehøst til Varde 2014 udgør således 5 guldmedaljer og 2 bronze i årets 5 kaproninger. Tillykke til alle som har været med.
Sidste nyt - lør d. 9. august 2014 af John Balje
Guld og Bronze til Varde i Vejle
Vardes Herrer 25km, Jørgen, Alan og Lars i båd Thetis vinder for første gang Bronce i DM klassen i Vejle. Vardes firer, Anja, Henning, Lars, Frederik og John i båd Neptun, forsvarede Guldmedajlen i 10km 2. division og er dermed oppe på 4 guldmedaljer i 4 regattaer. Vardes Kvinder 10km DM, Karin, Ida og Lene roede sig ind på en flot 5 plads. Vejrguderne var ikke just med os i Vejle, da der var skybrud under 25km løbet og der var vindstød op til 15./sek i 10km løbene. Distancen 10km ud til vendebøjen foregik i medvind, men hjemturen var som at ro ind i en betonvæg når bølgerne bankede mod stævnen. Det var rent råstyrke der skulle til for at løse opgaven, som lykkes for Varde roerne. Vi ønsker alle holdene tillykke med de flotte placering i Vejle.
Sidste nyt - man d. 21. juli 2014 af Lene Balje
Open Air 2014
Vi takker medlemmerne for opbakningen ved årets Open Air koncert, hvor Roklubben har passet baren Thors Hammer fredag og lørdag.
Næste gang vi anmoder om assistance for at støtte roklubben er d. 3 og 4 november hvor vi skal hjælpe med optælling i Bauhaus. så kryds i kalenderen allerede nu smile
Venlig hilsen Lene
Sidste nyt - man d. 30. juni 2014 af John Balje
Guld til Varde i København
Alle gode gange 3 lykkedes det for Varde Roklubs hold Neptun, denne gang med besætningen Ida, Henning, Lars, Frederik og John at hente det 3. sæt guldmedaljer hjem til klubben i træk i rosportens 2. division 10km mix. Danske studenters roklub DSR, som var på hjemmebane førte ved vendebøjen, men forspringet skrumpede ind og både Varde og DSR fik helt udsædvanligt noteret samme rotid 50:23 for de 10 km da de gik over målstregen, hvilket giver Varde Guld da de opnår en handicaptid 40 sek. hurtigere end DSR. Varde Roklubs 25km hold, Jørgen, Lars og Allan op når en pæn 7. plads i det hårde 25km felt.
Sidste nyt - man d. 30. juni 2014 af John Balje
Sct Hans aften
Sct. Hans aften tændtes grillen i klubben og 14 medlemmer og familie hyggede sig med Deres medbragte delikatesser og kød på grillen i en god stemning i venners lag imens regnen sagte trommede på vinduerne. Enkelte nåede bålet ved havnepladsen senere på aftenen og andre valge at fortsætte med hyggen i klubben.
Sidste nyt - tor d. 26. juni 2014 af John Balje
Teknikkursus i Roklubben
Oplevelsen af en båd i takt der glider ubesværet i gennem vandet fuldstændig i ballance er vel det vi søger hver gang vi er på vandet.
Bestyrelsen er enig om at der årligt bør afholdes midst ét roteknikkursus for alle medlemmer i klubben.
Det blev så Lørdag d. 21 juni hvor 10 personer inkl. instruktører deltog. kurset startede kl. 12.30 og sluttede 16.15
Programmet var som følger:
Teori: skolerotaget i ergometer med årer - ny input fra Danmarks Rocenter - afdække oftest forekommende rotekniske fejl i klubben.
Roøvelser i båden på vej ud til Øen.
Videooptagelser ved Øen og rettelser her og nu.
Afprøvning af rotaget med de nye rettelser på vej hjem fra øen.
I klubben gennemgang af videosekvenser i langsom gengivelse for at afdække tekniske fejl der kan være svære at spotte. Kaffe og kage samt evaluering. Det er nu vigtigt for roerne i fremtiden at fastholde de rettelser der er blevet øvet. Det vigtigste som roer at at få afdækket og erkende rofejl og der efter arbejde med at få det rettet for det kan tage uger at rette fejl man har tillagt sig. I er mere end velkommen til at kontakt jeres instruktører hvis der er noget I vil have tjekket eller rettet.
Sidste nyt - tor d. 26. juni 2014 af John Balje
Madpakketur til Janderup
Tirsdag d. 17. Juni var der madpakke tur til Janderup. 15 gæve roere stævnede ud fra Varde med kurs mod Janderup. Vejret var ikke lige med os den aften. Vinden var hård og gjorde opholdet ved Janderup ladeplads koldt og efter en halv time med madpakkeguf måtte vi i bådene igen for at ro os til varmen. Så kaffen blev indtage i klubhuset ved hjemkomsten. Vi fik alligevel en god rotur, noget at spise og ikke mindst plejet vores sociale netværk som er formålet med turen.
Sidste nyt - tor d. 26. juni 2014 af John Balje
Varde vinder guld i Aarhus
Det lykkedes Varde Roklub, Steen, Lars, Anja, Jeanett, John at forsvare guldmedaljen i Rosportens 2. division 10km i en 4-åres inrigger ved regattaen i Aarhus, da de vinder foran DSR med 6 sekunder. Så det bliver spændende i København d. 28. juni hvor Københavnerne er på hjemmebane, om Varde kan lave hattrick. Historien fortæller at DSR troligt fulgte Varde bådens tvivlsomme kurs mod Aarhus, som kostede begge hold 300m ekstra tunge rotag mod vendebøjen.
Varde Roklubs Damer roer sig ind på en flot 5. plads i DM 10km
Varde Roklubs hårde halse på 25km henter en flot 6. plads foran vennerne fra Randers.
Sidste nyt - tor d. 5. juni 2014 af John Balje
Roteknik Kursus i Roklubben
Lørdag d. 21. juni kl. 12.30 - 16.00

Tilmelding på rokort.dk

Kurset henvender sig til alle i Varde Roklub.

12.30 Teori
13.15 Klargøring både
14.00 Øvelser ud til Øen
14.20 Videooptagelser ved Øen
15.45 Evaluering i klubben og kaffe
16.00 Slut

Man vil på dagen og efterfølgende roaften blive orienteret om hvad man skal fokusere på og arbejde med fremadrettet for at opnå et bedre rotag.

Det overordnede mål er at opnå glæden ved at samarbejde om at få rotaget ens i hele båden og dermed turen til at gå op i en højere enhed og mærke en båd i ballance glide gennem vandet og dermed udnytte vores energi optimalt.

Medbring rotøj og et åbent sind !

Venlig hilsen
John
Sidste nyt - søn d. 1. juni 2014 af John Balje
Varde vinder Guld i Randers
Så lykkedes det endelig at hive en guldmedalje hjem til Varde Roklub i 2. division 10km åben motionsmix. Lars, Anja, Frederik, Lene B. og John. Varde var presset fra starten af DSRs 4-åres herre som startede 2 min. efter. Ved sidste vendebøje bliver tingene sat på plads og DSR kan ikke nå op til Vardes 4-åres og henter kun 16 sek. ud af 120 sek. og DSR må se sig slået med 1.20 min. på handicaptiden, hvilket sender Varde øverst på podiet. En flot ropræstation for et hold der ikke har trænet sammen før på dagen.
Vardes hårde halse på 25km åben motionsmix, Lars, Jørgen og Allan laver en flot 9. plads i et sindsygt stærkt felt som tæller flere OL-roere og verdensmestre. Varde båden var under stærk pres bagfra af OL-roerne Juliane Elander og Anne Lolk og Anne Sofie Dahl-Petersen verdensmesteren fra Coastelbåden. Efter 23 opslidende km når OL-roerne op til Varde båden hvorefter Varde båden sætter turboen til og besøgstiden er forbi. Da Varde passerer målstregen har de sat OL-pigerne med ca. 100m - sådan drenge! OL-pigerne får dog retfærdigvis en 4. plads i løbet.
Sidste nyt - fre d. 30. maj 2014 af John Balje
Kaninlangtur
Roskolen afsluttes traditionen tro med en kaninlangtur kr. Himmelfartsdag. Således mødte 15 kaniner og gl. roere til langturen, hvor målet var Ho Bugt ud for Myrthue. For at give de nye roere en fornemmelse af hvad det vil sige at ro i Danmarks eneste vestvendt tidevands å med en højde forskel på op til 1,5m mellem høj- og lavvande. Give en forståelse for hvad det vil sige at være på langtur og du vender båden efter 16 km og strøm, vind, høj temperatur og lavt vand presser roerne ud af deres comfort zone over en 16 km strækning mod Varde. En frokost midtvejs ved Janderup var kærkommen. Steen, Rikke, Mads og Kurt er gjort at det rette stof og har gennemført roskolens 10 lektioner og en langtur på 32km og er nu frigivet roere. Vi glæder os til at ro med jer. Hilsner fra instruktørerne.
Sidste nyt - fre d. 30. maj 2014 af Lene Balje
Fanø - langtur
Vind, vandstand, Varderoere og weekend gik op i en højere enhed, og for første gang siden 2009 lykkedes det os, på grund af nævnte faktorer, at ro turen fra Varde til Fanø og retur i noget af det mest optimale vand, som klubbens medlemme nogensinde har oplevet. Vi pakkede 3 både med i alt 13 roere lørdag kl. 9 og stævnede ud mod udløbet af Varde å, Tarphage - hvor vi havde planlagt at spise frokost inden vi skulle over \"Svineryggen\", som kun kan forceres på absolut højeste vandstand. Alt gik efter planen, og sjældent har vandet været så roligt, og himlen så blå, at skyerne spejlede sig i vandet, så man kunne blive i tvivl om, hvad der var himmel og hvad der var hav(se billeder af dette utrolige fænomen i billedarkivet). Turen langs den jyske vestkyst forbi Marbæk, Sjelborg og Hjerting var en smuk oplevelse, og hvis ikke det var fordi en enkelt af bådene landede en kort stund på en muslinge banke, så ville vi slet ikke have haft noget \"at komme efter\" på turen. Midt på eftermiddagen anløb vi Fanø lystbådehavn, hvor Kirsten stod klar på land og modtog os og hjalp os med at \"lande\" vores bagage m.v. - tak for det!
Vi havde lånt Fanø roklubs klubhus, hvor vi overnattede. I løbet af eftermiddagen blev der hygget og inden de trætte roere krøb i soveposerne, var de lige en tur på rundt i Nordby, hvor aftensmaden blev indtaget på Krogården - og John gav en fødselsdags is. Søndag gik turen mod Varde igen - og igen havde vi det mest fantastiske rovejr og vind og vand med os langt op i åløbet, så der ikke skulle bruges alt for mange kræfter for at tilbagelægge de 36 km hjem. Tak til alle for en fantastisk tur.
Sidste nyt - man d. 5. maj 2014 af John Balje
Varde Roklub 75 års jubilæum
Varde Roklub har 75 års jubilæum på fredag den 9. maj 2014. I den anledning er klubbens medlemmer, samarbejdspartnere, tidligere medlemmer, venner og bekendte inviteret til en officiel reception - se vedhæftede indbydelse (den blå clips til højre) - fredag den 9. maj kl. 14.00-17.00. Klubben er vært ved en let buffet og lidt til halsen. Vi glæder os til at se Jer alle og fejre denne begivenhed sammen...vel mødt!
Om aftenen har klubben inviteret medlemmerne til en stor roerfest i bådhallen!
Sidste nyt - lør d. 3. maj 2014 af Lene Balje
Roskolen
Velkommen til de nye roere i roskolen 2014. Vi glæder os til at ro sammen med jer i den kommende sæson. Inden slutningen af maj måned er vi overbeviste om, at koordination af arme, ben, sædekørsel, årer med mere fungerer så godt, at det ikke er det, der ødelægger nattesøvnensmile Vi ser også frem til den første langtur, som er den 29. maj. Billeder fra de første roskoleaftner kan nu ses i billedarkivet. Du kan stadig nå at komme med i roskolen - så ring hurtigt på 22156431.